Till salu

Danderyd
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Tjäderstigen 7

Charmig 30-talsvilla på lugna gatan i eftertraktade kvarter nära Edsviken och Baldersskolan. Originaldetaljer bevarade. Bergvärme.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:6 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:158 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:43 kvm Tomtareal:1 683 kvm

Välkommen till Tjäderstigen 7 och denna charmig 30-talsvilla med utmärkt läge i eftertraktade kvarter nära Edsviken och Baldersskolan. Tjäderstigen är en liten lokalgata utan genomfartstrafik i Skogsvik/Sätra äng.

Sällskapsdel med öppen planlösning samt öppen spis. Bergvärme som borgar för låga driftskostnader.

Villan uppfördes 1936 och förvärvades av nuvarande ägare 1965. 1968 byggdes villan till för att tillgodose en växande familj. Tillbyggnaden utfördes genomtänkt och varsamt i ursprunglig stil. Fastigheten ger ett mycket trevligt intryck som måste upplevas på plats.

Här har barn fostrats, vuxit upp och flugit ut sedan länge. Nu är det dags att för en ny familj att slå ner sina bopålar här. Det är ett t.ex. ett perfekt "första hus" för en barnfamilj.

Nästa ägare får en välvårdad och omsorgsfullt bevarad villa, dock behöver villan moderniseras och på sina håll renoveras för att anpassas till en yngre och modern familjs krav på boendestandard. Men här finns alla möjligheter att skapa ett drömboende.

Promenadavstånd till badplats i Edsviken endast 400 meter från villan. Söndagspromenaden eller joggingrundan sker med fördel längs den ljuvliga strandpromenaden som sträcker sig flera kilometer mellan Stocksundsbron och Sollentuna. Rekreation i skog och mark, bär-/svamplockning eller hundpromenaden kan också ske i stora Rinkebyskogen som är endast några minuter bort.

Rumsbeskrivning

BOTTENVÅNING
Innan vi går in i denna charmiga villa vill jag dröja mig kvar en stund på farstukvisten. Denna oas inbäddad i morgonsol och med full uppsikt över framsidan är en plats där man gärna blir sittande med en kopp te och morgontidningen.

Väl innanför ytterdörren i entrehallen finns kläd och kappförvaring, till vänster finner vi trappan till övervåningen, rakt fram ingång till sällskapsrummet, vidare till höger en gästtoalett och dörren till köket.

Sällskapsdelen är väl tilltagen, i öppen planlösning mellan blomsterrum, vardagsrum och matsalsdel. Här finns utgång till en altan på baksidan samt förbindelse mellan matsalsdel och kök.

Köket är funktionellt och charmigt med originaldetaljer bevarade. Här finns goda arbetsytor för matlagning, gott om förvaring samt även plats ett köksbord.

Innanför köket finns en pigkammare, gästrum, arbetsrum eller ett femte sovrum.

ÖVERVÅNING
Trappan från hallen i bottenvåningen landar i en möblerbar övre hall. Vidare finns i denna våning fyra bra sovrum, ett förrådsutrymme och ett badrum med äldre standard. Två av sovrummen har utgång till en stor terrass som har perfekt kvällssol.

KÄLLARVÅNING
Källartrappan leder ner i ett pannrum. Under trappen finns en toalett. Här finns tvättstuga, matkällare, hobbyrum, en ordentlig verkstad. Verkstaden har källaringång. Under förstukvisten finns ett kocksförråd för extra förvaring.

Källarvåningen mäter ca 90 m² och här finns gott om potential att förädla. Drömmer ni om ett SPA med bastu, en gillestuga, en tonårsavdelning, uthuyrningsdel eller bara en ordentlig groventré med egen ingång? Här finns möjligheter.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1936
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsula
Stomme:
Lecahålsten/Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts, liggande träpanel
Takbeklädnad:
Tegel
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
1969
Tomten
Tomtarea 1 683 m² (friköpt). Plan prunkande trädgårdstomt med flertalet knotiga äppelträd. Utmärkt för lek och spel. Grusad uppfart. Uteplats Uteplats 1: Förstukvist
Uteplats 2: Altan.
Uteplats 3: Balkong
Övriga utrymmen
Förrådsbod.
Bilplats
Grusad uppfart med plats för flertalet bilar.
TV och bredband
TV:
TV-antenn.
Internet:
Bredband via ADSL. Fiber finns i gatan men fastigheten är inte ansluten.
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen