Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Baldersvägen 2B

Gedigen byggmästarvilla med generösa utrymmen. Renoverad senare år och i mycket gott skick. Bra bostadsläge nära till t.ex. Edsviken och Baldersskolan

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:225 kvm
Areauppgifter enligt uppmätning.
Biarea:67 kvm Tomtareal:1 044 kvm

Välkommen till en synnerligen gedigen byggmästarvilla från 60-talet. Villan är i mycket gott skick, totalrenoverad senare år. Villan i 1 plan med souterrainvåning uppfördes 1969. Kännetecknande för 60-tals hus är att de är kvalitet rakt igenom, välbyggda stenhus med bra materialval som t.ex. marmor, parkett, tegel, plåtarbeten i koppar m.m.

Hela villan har en mycket hög trevnadsfaktor och är smakfullt anpassad till nutidens krav med bl.a. ljus öppnare planlösning. Omdisponering med bl.a. flyttande av vissa väggar, rymligt modernt kök, samtliga våtrum är helkaklade och utförande i enhetlig stil, bergvärmeinstallation i kombination med nyare ventilation med värmeåtervinning borgar för låga driftskostnader.

Villan har ett högt soligt läge med bl.a. en fantastisk altan om 60 m². Beläget i attraktiva uppvuxna kvarter med blandad äldre och nyare bebyggelse nära den mycket populära Baldersskolan. Endast några minuter eller ca 500 meter till Edsvikens vatten och Skogsviks Båtklubb med småbåtshamn. Lika nära till Rinkebyskogens naturreservat med bl.a. starten på Roslagsleden och stort utbud av spår och mountainbikeleder. Härligt för rekreaktion, svamp och bärplockning m.m. Lokalbussen tar dig på några minuter till Mörby centrum med affärsutbud och T-bana.

RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN:

Stensatt entrégång leder upp till entrén med ny entrédörr med sidoljusfönster. Rymlig välkomnande entré med kappavhängning bakom skjutdörrar. Gästtoalett i direkt anslutning till kapprummet. Gästtoaletten har kakel och sjösten på väggar/golv (golvvärme). Entrén övergår i central öppen hall. Entrén och hallen har vacker kolmårdsmarmor på golvet och detta är det enda golv i husets inredda del som är i originalutförande och inte bytts ut. Rakt fram i hallen leder altandörr ut till den underbart sköna altanen om c:a 60 m² med ett högt soligt S/V-läge. Altanen har en öppen spis och nylagd trall på altangolvet. Från hallen till vänster leds man intill både kök och sällskapsdel från två olika öppningar. I samband med renoveringen revs väggar ner mellan både kök mot matsal och likaså mellan matsal och vardagsrumsdel så att det idag är en stor öppen yta på ca 72 m². Vitt modernt kök från Marbodal och vitvaror i rostfritt (kyl/frys, diskmaskin och micro utbytta för 2019). Murad öppen spis i vardagsrummet. Nyare ekparkettgolv i matsal och vardagsrumsdelen och klinkergolv med elgolvvärme i köksdelen. Till höger från hallen leds man in till en sovrumsavdelning med tre sovrum och duschrum. Det går att praktiskt skjuta för passagen till sovrumsavdelningen med en skjutdörr. Större föräldrasovrum med eget dressingroom och från föräldrasovrummet kommer man också ut till altanen via en balkongdörr. Två normala "barn"-sovrum i fil utöver föräldrasovrummet. Ekparkettgolv i passagen alla tre sovrummen. Stort fräscht duschrum med kakel på väggarna och sjösten på golvet med golvvärme. Duschen är gömd bakom betongglas. Kommod med dubbla tvättställ och skåpsförvaring under samt wc i duschrummet.

SOUTERRAINPLAN / KÄLLARE:

Nedre hall i vinkel med utgång till tomten på baksidan. I hallen finns en yteffektiv datahörna under trappan. Allrum/gillestuga ca 27 m² med en fin murad öppen spis. Allrummet är perfekt för huset ungdomar med kompisar eller som hemmabio för mysiga filmstunder. Stort sovrum/gästrum. Tvättstuga med extra duschhörna och bra med avlastningsytor samt tvättpelare från Miele i rostfritt. Tvättstugan är helkaklad och har klinkergolv. Generöst och fräsch helkaklad relaxavdelning med bastu, bubbelbadkar och duschhörna bakom betongglas samt gott om plats för vilstolar. Utrymmet är smakfullt inrett. Klinkergolv med golvvärme. Separat toalett med golvvärme. Flertalet förrådsutrymmen i varierande storlekar. Matkällare. Praktiskt och prydligt dubbelgarage med nyare garageportar. Verkstadshörna med arbetsbänk och i garaget finns bergvärmepumpen installerad (ny varmvattenberedare till bergvärmen).

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan varav 1 plan i souterrain
Byggnadsår:
1969
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Betong/Trä
Fasad:
Tegel
Takbeklädnad:
Betongpannor (nylagt 2011)
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Övrigt:
Plåtarbeten i koppar
Tomten
Tomten är lätt kuperad mot gatsidan och med lite berg i dagen medan baksidan utgörs av en plan barnvänlig del med gräsmatta. Här finns gott om plats för studsmattan och drömmen om en pool går här att förverkliga. Tomten har en uppvuxen tujahäck runt stora delar av tomten vilken gör den fri från insyn. Tomtarea 1 044 m² (friköpt). Uteplats Helt magnifik altan c:a 60 m² med soligt S/V-läge. Fritt från insyn och omgärdad av träräcke. Nylagt trädäck. Öppen spis. En stor terrassmarkis. Från altanen leder trappa ner till trädgården.
Bilplats
Dubbelgarage i huset. Uppställningsplats för 4 bilar på garageuppfarten.
TV och bredband
Internet:
Villafiber finns indraget
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen