Till salu

Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Örtvägen 20

En villa utöver det vanliga med en fantastisk arkitektur, härlig volym, stora ytor för både umgänge och familj. Fin insynsskyddad tomt med poolområde

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:285 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:138 kvm Tomtareal:1 351 kvm

Välkommen till en synnerligen representativ och rymlig 50-tals villa. Villan är ritad i sin nuvarande utformning av den välkände arkitekten Sixten Magnusson och delvis uppförd i spännande halv-plans lösning som ger villan en egen och trivsam karaktär. Villans genomsyras av stil, form och smak och ger ett mycket gott helhetsintryck. Med villans totala yta om c:a 435 kvm (boyta+biyta) ryms här både den stora familjen och fyller lätt behovet för stora mottagningar och middagsbjudningar för släkt och vänner. Perfekt planlösning med stora flexibla nyttjandemöjligheter för både familjen med små barn, såsom familjen med äldre barn som med fördel skickar ner tonåringarna ner till källarplanet där ungdomarna kan bo och härja fritt. Även bra för generationsboende och/eller för företagare med kontor i huset.

Vid en tillbyggnad från 1965 så tillkom ett magiskt vackert och trivsamt vardagsrum om c:a 90 kvm med influenser från den franske arkitekten Corbusier, med välvda trätak (vitlaserad gran) och en öppen trappa upp till ett entrésol-plan inrett till bibliotek med bl.a. fasta bokhyllor. Öppet ner till övriga vardagsrummet och stort sidofönster med utsikt över trädgården och "sjöglimt" ner mot poolen.

I tillbyggnadsdelen finns också en källardel som är ett magnifikt allrum/gillestuga med ena gavelväggen klädd med kalksten och en med en pampig öppen spis. Ett perfekt bio-/musikrum och tillhåll för t.ex. ungdomarna och deras kompisar utan att de stör upp till våningsplanet. Här finns också en vinkällare.

Stor plan trädgårdstomt, helt insynsskyddad bakom murar, plank och häckar. Poolområde med poolhus och en gjuten pool 4 x 8 meter med bästa S/V-läge. Fin ljussättning kring poolen. Förutom poolområdet finns en mysig loggia under tak och med en öppen spis där de flesta grillmiddagarna avnjutes och är perfekt även för t.ex. kräftskivan. Med infravärmen påslagen och brasan tänd njuter man i loggian långt in på höstkanten. Även vid entrén finns en stor stensatt veranda med ljuvlig kvällssol.

Villor från 50- och 60-talet kännetecknas av kvalitet, gediget byggda i sten och med goda materialval från tiden samt många rumsenheter med generösa ytor och denna villan är inget undantag. Örtvägen 20 är en riktig kompromisslös kvalitetsvilla som inte gör någon besviken och tillgodoser en modern familjs alla krav. Villan är i mycket gott skick = bara att flytta in och bo och trivas från första dagen. Villan genomgick en omfattande renovering/modernisering och omdisponering åren 2004-2005 i samband med nuvarande ägarens förvärv. Allt ifrån ytskick, ny el och V/A, nya kök och bad, bergvärme, omdränering, omläggning av yttertak m.m. är exempel på vad som då gjordes. Genomgående parkettgolv. Villan har härefter löpande underhållits och renoverats och är i mycket gott skick.

OMRÅDET

Välkommen till Örtvägen 20 och kvarteret Hästhovsörten. Denna villan har sol på tomten och fasaden längst av alla hus i de närliggande kvarteren. Klassiska omgivningar med blandad äldre och nyare villabebyggelse. Mycket lugn lokalgata utan genomfartstrafik och med en upprustad och kvällsbelyst lekpark/grönområde endast 1 hus bort, med traditionell lek för de minsta men även en boulebana för de vuxna. I omedelbar närhet endast 100-talet meter bort ligger dels en 9-håls golfbana men också Rinkebyskogen och Rösjöreservatet stora natur och skogsområden för rekreation, bär och svampplockning samt med elljusspår för hundpromenaden och motionären. Med buss 607 är man på ett par minuter i tunnelbanesystemet eller på andra busslinjer med stort linjenät vid Mörby Centrum och vid Danderyds sjukhus. I Danderyd är man alltid nära Edsvikens vatten för bad och båtliv och skolor/barnomsorgen är mycket bra.

RUMSBESKRIVNING

En stensatt gång och trappa leder upp till den välkomnande entrén. Invid entrén till vänster finns en prydlig stensatt veranda med smidesräcken. Verandan har härlig eftermiddags- och kvällssol.

Så fort man stiger in i entréhallen får man känslan av den härliga atmosfären och trivseln i huset. I anslutning till entrén ligger kapprum och gästtoalett.
Till vänster från hallen når man sällskapsdelen som breder ut sig i öppen planlösning med allrum/TV-rum (det ursprungliga vardagsrummet), ombyggt kök med matrum och vidare mot tillbyggnadsdelen mot norr med nytt ytterligare ett fantastiskt vardagsrum, matplatsdel och bibliotek. Allt med öppen planlösning till varandra. Tillbyggnadsdelen är inspirerad och ”kopierad” från ett hus på kontinenten ritad av den franske arkitekten Corbusier. Detta rum är fantastiskt med en yta om c:a 90 kvm och med härlig rymd med en takhöjd på c:a 5,5 meter, biblioteket ligger med öppen trappa i ett entrésol-plan och det finns i övrigt en naturlig matplatsdel för de mer festliga middagarna. Fasta bokhyllor i biblioteket och öppna spisar i båda vardagsrummen, den ena med insatskassett. Fönster i fler väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. I det stora tillbyggda vardagsrummet leder trappa ner till källarplanet och ytterligare sällskapsytor, gillestugan.

Köket är ombyggt/omdisponerat med att väggar har rivits och ett tidigare sovrum/jungrukammare införlivats och därmed blivit ett bra mycket större kök. Härliga ytor med generösa bänkytor för matberedning eller bufféservering, samt gott om skåp och lådor för förvaring. Köket ligger med öppen planlösning till den dagliga matplatsen och till allrum/TV-rummet. Köket nås även från hallen.

Från entréhallen leder en halv trappa upp ligger en sovrumsdel med tre stycken bra sovrum och ett helkaklat duschrum/wc. Från vilplanet/hallen leder fast trappa upp till en förvaringsvind.
Från hallen leder även en trappa ner till källarplanet.

KÄLLARPLAN / SOUTERRAINPLAN

Invid loggian på södergaveln finns en entré. Denna entré är den naturliga entrén som används till vardags. Här är det gott om sko och klädförvaring i anslutning till entrén. Till vänster ligger ett av två sovrum i detta plan, ett uppskattat och trivsamt sovrum med stort fönsterparti ut mot trädgården i söder (ursprungligen var detta rum ett garage). Till höger ligger ett generöst helkaklat badrum med både dusch, fast bubbelbadkar och bastu.

Vidare in mot källaren från entrédelen leder några trappsteg ner till en stor öppen yta som kan nyttjas för t.ex. biljard, bordtennis el.dyl. Längs ena väggen i detta utrymme är det spegelskjutdörrar med bra förvaring och en matkällare. Till höger i detta utrymme når man tvättstugan med också bergvärmepumpen placerad i. Härifrån bakom glasade dubbeldörrar finns också det andra mycket rymliga sovrum/gästrummet i detta plan.

Ytterligare längre in i källaren kommer man till ett gemytligt allrum/gillestuga med en pampig öppen spis och ena gavelväggen klädd med kalkstensplattor. Detta allrum nyttjas av nuvarande ägare som bio-/musikrum vilket det är mycket lämpat för. Här vistas med fördel även huset äldre barn med kompisar för gaming och umgänge utan att behöva störa övriga familjemedlemmar en trappa upp. Detta stora rum är en del av den tillbyggnad som tillkom 1965. I ena hörnan av rummet finns en vinkällare och en trappa leder upp till övre planet.Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan med källare
Byggnadsår:
1951, 1965
Mark:
Betongsten
Grund:
Källare
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Takpannor
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glas kopplade
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Tomten
Tomtarea 1 351 m² (friköpt).
Bilplats
Fristående dubbelgarage (uppfört 1965). Biluppställningsplats för 2 st bilar framför garaget.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen