Till salu

Danderyd - Klingsta
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skogsdalsvägen 20

Gedigen byggmästarvilla från mitten 60-tal. En kvalitetsvilla med bra planlösning i flera halvplan. Rymligt och "större än man tror". Nära Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:175 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:168 kvm Tomtareal:922 kvm

Välkommen till en gedigen kvalitetsvilla, en tidtypisk 60-tals villa på Skogsdalsvägen 20 i attraktiva Klingsta. Villan har en spännande arkitektur med två byggkroppar förskjutna i halvplan vilket ger en mycket trevlig och bra planlösning med fin kontakt mellan de olika etagen / halvplanen.

Hela villan är ljus med fin rymd och extra högt i tak. Mycket rymligt och överraskande "större än man anar och tror" med en totalyta om 343 kvm där stora delar i souterrainplanet är inredd och disponeras som boyta, men rent formellt räknas som biyta. Den inredda biytan är 46 kvm, och med den inräknad i boytan blir huset funktionella boyta 221 kvm. Representativa sociala ytor för umgänge med gäster, nära och kära och väl tilltagna stora 4-5 st sovrum. Mycket generösa och fräscha utrymmen i källarplanet med obegränsande möjligheter att inreda/nyttja som t.ex. allrum, bio-rum, hemma-gym, hobbyrum eller bara förvaring. Det är förberett för en öppen spis i ett av de f.n. stora förrådsrummen.

60-tals villor kännetecknas av kvalitet och gedigenhet med hög materialstandard från tiden, t.ex. stenmaterial i väggar och stomme, gjutna valv, marmor på vissa golv och fönsterbänkar, kärnvirke i fönster m.m. och denna villa är inget undantag.

OMRÅDET

Ett utmärkt bostadsläge i Klingsta - här möts stad och land - cirka 500 meter från Mörby centrum med bl.a. tunnelbanan och 3 minuters promenad senare på Skogsdalsvägen 20 är man mitt i villaidyllen och där hus och trädgården är en oas och lugnet infinner sig bara 25 minuter från Stureplan. Mycket eftertraktade kvarter med genuin mestadels äldre villabebyggelse. Närheten till Mörby centrum är mycket bekvämt för både jobb-pendlaren som en fördel för hemma-mamman eller pappan med lättillgängligheten och tillgången till både affärs- och serviceutbud. Har du glömt köpa mjölken eller vill ha lite färdiglagad mat springer du bara snett över gatan till ICA Nära alternativt till Deli Italia. Det är även nära till småbåtshamn vid Edsviken, Kvarnparken med bl.a. tempererat utomhusbad och Danderydsvallen för allehanda idrottsaktiviteter.

Rumsbeskrivning

Stentrappa leder upp till entrén till vänster om garaget.

ENTRÉPLAN
En rymlig entré med kappavhängning. I fint marmorgolv med värmeslingor ligger i entréhallen. Från hallen når man vardagsrummet till vänster genom glasade dubbeldörrar, rakt fram når man köket och en fin ektrappa leder dels en ½ trappa upp till sovrumsplanet och dels en ½ trappa ner till souterrainplanet. I anslutning till entréhallen finns en gästtoalett i 60-talsstil.

Vardagsrummet är mycket rymligt och har förbindelse i öppen planlösning med matsalen och entrén via vackra glasade dubbelglasdörrar med spröjs. I vardagsrummet finns pampig murad öppen spis med insatskassett. Matsalen i direkt anslutning till vardagsrummet och som ligger mellan vardagsrummet och köket. I matsalen ges plats för c:a 10-12 sittande gäster. Fina ekparkettgolv i vardagsrummet och matsalen.

Ett rymligt och smakfullt kök från 2005 med gott om förvaring i skåp och lådor. Stora bänkytor för matberedning. Matplats i köket. Utgång från köket till en veranda och vidare till uteplats och tomten på baksidan. Köket är fullt maskinellt utrustat med vitvaror i rostfritt. Infällda spotlights i taket.

½ TRAPPA UPP
Via den vackra ektrappan kommer man upp till en familjedel med hall och passage, 3 st stora sovrum och ett modernt sobert bad-/duschrum (renoverat 2011). Föräldrasovrummet är mycket ljust och rymligt med stort fönsterparti och utgång till balkong med söderläge, markiser skyddar mot för stark och mycket sol. Gott om garderober i föräldrasovrummet. Det mittersta sovrummet är också mycket stort och har tidigare varit två sovrum och går med enkla medel att återställa till två sovrum igen om det behovet finns, strömbrytare m.m. är anpassade för detta eventuella återställande. Ett tredje likaledes stort sovrum mot baksidan. Passagen har lång garderobsrad.

Föräldrasovrummet är mycket ljust och rymligt med stort fönsterparti och utgång till balkong med söderläge, markiser skyddar mot för stark och mycket sol. Gott om garderober i föräldrasovrummet. Det mittersta sovrummet är också mycket stort och har tidigare varit två sovrum och går med enkla medel att återställa till två sovrum igen om det behovet finns, strömbrytare m.m. är anpassade för detta eventuella återställande. Ett tredje likaledes stort sovrum mot baksidan. Passagen har lång garderobsrad. Parkettgolv i sovrummen och hall/passagen.

Badrummet är snyggt renoverat med sobert kakel och klinker på väggar och golv. Kommod med dubbla tvättställ med förvaring under. Badkar med bubbelfunktion, duschplats och wc. Fönster i utrymmet.

½ TRAPPA NER
En halvtrappa ner från entréplan kommer man till ett härligt och stort allrum/TV-rum. Till vänster innanför allrummet finns ett 4:e sovrum. Parkettgolv i allrummet och sovrummet. Separat toalett halvkaklade väggar och mosaikgolv. Passage leder härifrån till det generösa dubbelgaraget, med indraget vatten och avlopp.

1 TRAPPA NER, KÄLLARE
Hela källaren är fräsch och genomgående ytskiktsrenoverad. Flertalet källarfönster gör hela källaren mycket ljus. Nyrenoverad tvättstuga med kakel och klinker och nytt avlopp. I tvättstuga finns en duschplats avskild med betongglasvägg. Innanför tvättstugan finns f.d. pannrummet, numera förråd och med bergvärmepumpen installerad i utrymmet. Ett större hobbyrum/gillestuga som går att inreda som ungdomsrum, bio-/musikrum, pingisrum m.m. då det är rejäla ytor. Rummet är också förberett för att låta installera en öppen spis. Matkällare. Ytterligare flera förrådsrum med goda förvaringsmöjligheter.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
4 plan i halvetage
Byggnadsår:
1966/67
Mark:
Lättbetong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Lättbetong
Fasad:
Puts i huvudsak, delvis tegel
Takbeklädnad:
Betongpannor (omlagt 1997)
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glas kopplade, delvis 2-glas isoler
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (ny 2108), vattenburen värme
Renoveringar
Se bifogad renoveringslista från säljaren
Tomten
Fin lummig och insynsskyddad trädgårdstomt. Häckar omgärdar trädgården, bl.a. idegran. Fruktträd. Upphöjd mur mot gatan. Plan och barnvänlig. Tomtarea 922 m² (friköpt). Uteplats Två fina gemytliga uteplatser som är stensatta. Den ena invid entrén mot söder och gatan den andra på baksidan med utgång från köket. Sol finns alltid på någon av uteplatserna.
Bilplats
Dubbelgarage med indraget vatten och avlopp. Stor grusad infart med plats för ett flertal bilar, eluttag ute för bilvärme.
TV och bredband
Internet:
Villafiber för internet och TV
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen