Till salu

Danderyd - Berga
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Gamla Kyrkvägen 21

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:11 rum och kök, varav 5-6 sovrum. Boarea:228 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:120 kvm Tomtareal:1 567 kvm

Välkommen till en stor gedigen tidstypisk 50-tals villa ritad av den välrenommerade arkitekten Sixten Magnusson. Tilltalande läcker arkitektur med två byggkroppar förskjutna i halvplan, ger en mycket trevlig och spännande planlösning med flexibla nyttjandemöjligheter.

Villan är generöst tilltagen (totalytan över 400 m²) med bl.a. stora sociala, sammanhängande och representativa ytor som salong, vardagsrum och matsal. Stort kök med matplats, 6 st möjliga sovrum, hobbyrum, garage m.m.

50-talsvillor kännetecknas av kvalitet och gedigenhet med hög materialstandard från tiden t.ex. stenmaterial i väggar och stomme, marmor på vissa golv och fönsterbänkar, kärnvirke i fönster m.m.

Efter ett händelserikt liv för famlijen H. Nilsson i nära 50 år, där barn fostrats, vuxit upp och flugit ut sedan länge, är det nu dags för en ny familj att slå ner sina bopålar här och starta ett nytt kapitel i denna villas historia.

Villan har sedan 1970 vårdats och underhållits väl och renoveringar är utförda med högsta kvalitet , men med dagens mått upplevs det som äldre standard. Villan har synnerligen goda förutsättningar att förädlas till att bli ett högklassigt familjehem för den moderna familjen, efter en modernisering/renovering och anpassning till dagens normer och trender.

Villans baksida gränsar mot skogsbacke/allmänning.

Utmärkt bostadsläge i Berga, med bekvämt gångavstånd till Mörby Centrum med service, affärer och bussar eller vidaretransport med tunnelbanan för pendlaren, där även Roslagsbanan vid Ösby station är ett alternativ. Här möts stad och land och 20 minuter från innerstadspulsen är du mitt i villaidyllen i uppvuxna lugna villakvarter.

Rumsbeskrivning

Storslagen och välkomnande entré med 3.6 m i takhöjd. Rakt fram halvtrappa till kök, till höger gäst WC och kläd- och kapp-avhängning. Till vänster glasade dubbeldörrar till vardagsrummet. Vardagsrummet har härlig rymd och en takhöjd om 3.4 m, på golvet ligger ett sobert parkettgolv i fiskbensmönster. Härligt burspråk med stora fönster mot söder släpper in massor av ljus och ger god vy över trädgården på framsidan. Här finns en murad öppen spis med braskassett. Utgång till uteplats. Halvtrappa med läderklädda lejdare upp till matsal.

Matsalen ligger i den del av huset som byggdes ut i början av 60-talet. Det rymmer ett matsalsbord modell större som tillåter bjudningar med många sittande gäster. På golvet fiskbensparkett i samma stil som i vardagsrummet. Bakom en halvt dold panel finns trappa upp till kontoret i vindsplan. Matsalen har öppen planlösning med salongen och ligger i samma plan som köket. Köket som renoverades 1997 är stort och här finns förutom ett "äkta" skafferi gott om plats för matlagning och förvaring. I passagen mellan kök och salong finns två smala förvaringsutrymmen för t.ex brickor eller iläggsskivor till matsalsbordet. I köket finns också plats för ett matbord där vardagsmåltider med fördel intas. Visningsenheten för husets butler-signal-system är placerat i köket. Enheten har 5 indikatorlappar och fn fungerar 3. Från köket leder dels halvtrappa ner till den nedre sovrumsavdelningen dels en till den övre.

Trappan från entréhallen/köket landar i en övre hall med spaljéer mot hallen. Här finns trappa till den inredda vinden samt passage till sovrumsavdelningen i övre plan. För närvarande är sovrumsavdelningen disponerad med ett TV-rum och ett större sovrum med privat badrum "en suite", men kan med små medel byggas om till antingen tre sovrum i fil eller en större föräldrasvit med walk-in-closet eller liknande. Badrummet har dubbel-kommod, ett stort bubbelbadkar samt avdelad dusch och toalett. Från TV-rummet finns utgång till altanen ovanför carport som byggdes ca 2001/2002. Där finns bubbelpool under utskjutande skärmtak.

Vindsplanet över köket inreddes 1955 och har två fönsterkupor. Detta utrymme kan med fördel användas som lekrum eller för den större familjen byggas om till sovrum. Vindsplanets bortre del, rakt ovanför matsalen används idag som kontor. Här finns platsbyggda bokhyllor och ett platsbyggt barskåp.

Trappan från köket leder ner till en nedre hall med förbindelse till källaren, två sovrum, groventré samt garaget. I de två sovrummen, som på 50-talet var tänkt som tjänstebostad, finns bra garderober och handfat.

Nedanför källartrappan finns ett badrum, pannrummet, tvättstugan, källarentré och ytterligare ett sovrum/hobbyrum perfekt för t.ex ungdomsboende, samt ett förvarings/förrådsutrymme.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1-2 plans m inredd vind, delvis källare
Byggnadsår:
1954
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Betong på mark och krypgrund
Stomme:
Lättbetong och betonghålsten
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Målad plåt
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Övrigt:
Kamininsats i öppenspis
Renoveringar
1955 Vinden inreds
1961 Huset förlängs i västlig riktning
1975 Växthus
ca 1990 Duschrum i nedre plan
ca 1997 Kök och badrum i övre plan
2001/2002 Altan och carport
2002 Omfärgning av fasad
2006 Installation av bergvärme
2015 Omläggning av yttertak
2016 Ny bergvärmepump
Tomten
Tomtarea 1 567 m² (friköpt). Solig södervänd och plan trädgårdstomt bakom tät insynsskyddande tujahäck. Baksidan vetter mot skogsbacke. Där finns växthus och friggebod. Uteplats Uteplats under tak på västra sidan av huset. Stor uteplats även på den altan som täcker carporten.
Övriga utrymmen
Växthus samt friggebod
Bilplats
Garage i huset samt carport.
TV och bredband
TV:
Via antenn
Internet:
Fiberanslutning finns i gatan men fastigheten är ej ansluten.
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

Per Lundman
Fastighetsmäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen