Till salu

Danderyd
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Sätraängsvägen 59

Gedigen Sixten Magnusson villa från 1951 med verkligt bra planlösning. Fina sällskapsrum och bra sovrum. Öppen spis, garage, bergvärme.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:111 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:76 kvm Tomtareal:998 kvm

Välkommen Sätraängsvägen 59 och denna tilltalande familjevilla i 1&½ plan med hel källare. Sätraängsvägen är en glest trafikerad lokalgata där barn i trygg miljö kan lära sig cykla, sparka fotboll eller hoppa hopprep. Skyddad uteplats och stor tomt på baksidan med utmärkta solförhållanden.Lättskött trädgård med köksland, bärbuskar och där något blommor från april till oktober (designad av trädgårdsarkitekten Marika Delin)Trevliga sällskapsrum med öppen spis och tidtypiska detaljer. Kök med matplats. 4 möjliga sovrum. Garage vidbyggt huset. Bergvärme borgar för låga driftskostnader.

Trevligt läge i kommunen med närhet till skolor, barnomsorg och Danderyds golfklubb. Grönområde med motionsspår, för skogs-eller hundpromenader i stora Rinkebyskogen bara minuten bort. Badplats eller på vintern skridskoåkning på Edsviken. Utmärkta kommunikationer. 100-talet meter till närmaste buss som på ett par minuter tar dig till Mörby Centrum med service, stort affärsutbud och T-banan.

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna gedigna 50-tals villa med klassiskt fin planlösning och välbevarade detaljer från tidsepoken.

Entréplan:
Huvudentré mitt på husets långsida mot gatan. Hall med kläd och kapp-avhängning. Till vänster trappa till övre plan, till höger wc och kök. Rakt fram öppnar vardagsrummet upp sig.

Vardagsrummet är stort och ljust och i direkt förbindelse med trädgården och altanen på baksidan. I vardagsrummet finns en öppen spis ett vackert trägolv och vitmålade väggar.

Matsalen ligger fil-i-fil med vardagsrummet och rymmer gladeligen 8-10 sittande. Från matsalen nås bibliotek/arbetsrum som även skulle kunna disponeras som ett gästrum eller ett ytterligare sovrum.

Köket är välplanerat och har bra utrymmen för matberedning. Här finns plats för familjen att inta vardagsmåltider.

Övre plan:
Trappan från hallen landar i ett allrum som för närvarande är disponerat som TV-rum. Vidare i detta plan finns två bra sovrum, det ena med en rymlig platsbyggd garderob, en WC, samt gott om förvaring i två inbyggda garderober och en klädkammare.

Källarplan:
I källarplanet finns en nedre hall, en större gillestuga som har disponerats som tonårsbostad, en bra kombinerad tvättstuga och duschrum. Vidare finns gott om sedvanliga utrymmen såsom matkällare, förråd. I detta plan finns även möjlighet att ytterligare förädla huset genom att renovera pannrummet och verkstaden till en groventrén.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1951
Grund:
Betong på mark
Stomme:
Betong, lättbetong
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Plåtisol
Fönster:
2-glasfönster med kopplad båge
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
2000 Rökgasfläkt, kök, Elledningar bytta elektriker
2001 Altandörr
2002 Rörstammar mellan våningsplan
2002 WC på entréplan och på övre plan
2003 Duschrum / Tvättstuga
2004 Bergvärme
2005 Altan
2012 Utvändig omfärgning
2014 Fiber
Tomten
Tomtarea 998 m² (friköpt). Fin lummig och skyddad trädgårdstomt på baksidan av huset, med bra solförhållanden och synnerligen goda odlingsmöjligheter. Plan och barnvänlig. Uteplats Terrass på husets baksida med utgång från vardagsrummet. Trivsamt skyddat läge i husets vinkel med garaget.
Bilplats
Varmgarage vidbyggt huset. Parkering för 1-2 bilar framför garaget.
TV och bredband
TV:
TV via fiber
Internet:
Fastigheten ansluten till Fibernät
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen