Till salu

Danderyd - Nora Strand

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Nora strand 11

Unik chans att förvärva en av få sjötomter i detta område vid Edsvikens glittrande vatten. En möjlighet att skapa hemmet på platsen du drömt om.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:168 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:108 kvm Tomtareal:2 580 kvm

Unik möjlighet att förvärva en av få äkta sjötomter. Tomten är heller inte avstyckad utan är bevarad med sin originalutformning orörd från 30-talet, med en sträckning om c:a 110 meter tomtgräns i syd-västlig riktning från Nora Strand ner till Edsvikens glittrande vatten och med en egen strandlinje om c:a 25 meter och egen brygga därtill. Villan ligger fint och med ett högt majestätiskt läge vilket ger dig bästa utsikt mot sjön och trädgården.

Villan är en klassisk och tidstypisk funkisvilla uppförd 1938 med många originaldetaljer bevarade. Här har tiden stått stilla och det finns mycket historia i väggarna. Huset beställdes och lät uppföras av "Rostfria Ricke" som bodde här i 18 år. 1956 förvärvade nuvarande ägarfamiljen villan och den säljs nu efter 63 år för andra gången. Villan har i princip inte förändras sedan den uppfördes, vilket gör att den är i behov av en totalrenovering och modernisering – vilket därmed ger dig en unik chans att förvandla den till just ditt drömboende. Den 203 kvm stora boendeytan ger möjlighet till stora sällskapsytor på entréplan och upp till fyra sovrum plus allrum på övervåningen. Du har också en källare med bland annat bodega, hobbyrum/verkstad och tvättstuga.

Huset har flera stora uteplatser, inte minst en stor altan på övervåningen som sträcker sig från ena gaveln till den andra med vacker utsikt mot vattnet. Det finns också en balkong utanför entréplanet samt en mängd ytor att sitta på i den stora parkliknande trädgården.

Den otroligt stora sjötomten ligger i ett alldeles underbart läge omgiven av buskar och träd som ger bra insynsskydd samtidigt som du har fri sikt mot sjön. Du har också stora gräsytor som ger bra plats för aktiviteter. Halvvägs ner till vattnet står en ståtlig fontän med en skulptur i mitten. Lägst ner väntar din egna brygga där du kan ta ett dopp en varm sommardag, ha båten förtöjd eller bara sitta och njuta av denna idylliska plats.

Läget i Danderyd är både naturskönt och ger dig närhet till service och aktiviteter. I området finns bland annat flera idrottsplatser, golfklubbar, skolor och förskolor. Du har också bra kommunikationer med en buss bara två minuter från huset som smidigt tar dig till Mörby centrum där både butiker och tunnelbana väntar. Åker du bil kommer du snabbt ut på E18.

RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN:

Innanför entrén möts du av en stor öppen hall som bjuder in dig till resten av huset. Till vänster snirklar sig en vacker trätrappa upp till övervåningen.

Rakt fram väntar en stor öppen sällskapsyta med vardagsrum, matsal och en öppen spis där du kan mysa med familjen en kylig vinterkväll. Du har flera stora fönster i fil som ger dig ett underbart ljusinsläpp och utsikt mot vattnet och den lummiga trädgården. Här finns också en utgång till balkongen där en trappa leder ner till den stora tomten.

Till höger om hallen leder en passage in till köket och en matplats. Vid passagen finns också en trappa ner till källarplanet.

Entréplanet har även ett kapprum och en gästtoalett alldeles intill entrén.

ÖVRE PLAN:

Trappan från entréplanet leder upp till ett allrum med öppen spis, stora fönster i två riktningar och en utgång till den fantastiskt stora altanen. Altanen sträcker sig längs hela långsidan av huset och ger dig en härligt solig plats att sitta och njuta av den fantastiska sjöutsikten.

Längre in bjuder övervåningen på fyra möjliga sovrum, ett rymligt badrum och förvaring.

KÄLLARPLAN:

I källaren har du en mysig bodega med fasta bokhyllor och fasta bänkar och öppen spis, vidare finns tvättstuga, bergvärmerum (f.d.pannrum) och flera förrådsrum. I andra delen väntar ett stort hobbyrum samt ett rymligt garage.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Byggnadsår:
1938
Mark:
Betong
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong mot källaren, trä mot övre planet
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Kopparplåt
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Tomten
Tomtarea: 2 580 kvm
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen