Till salu

Danderyd - Nora
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Hästhagsvägen 8

Trivsam 40-tals villa i gott skick med ett mycket eftertraktat bostadsläge i hjärtat av Nora trädgårdsstad och granne med Nora Herrgård

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:157 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:90 kvm Tomtareal:1 181 kvm

Trivsam 40-tals villa i gott skick med ett mycket eftertraktat bostadsläge i hjärtat av Nora villastad och granne med Nora Herrgård.

Villa i 1,5 plan med inredd källare. Bra planlösning med sällskapsytor i öppen planlösning med köket på entréplanet, allrum även på övre planet och gillestuga/allrum i källaren. Sovrum i alla tre planen ger flexibla nyttjandemöjligheter. 2 st öppna spisar. Härligt stort altandäck. Poolområde på baksidan med poolhus.

Nora villastad växte huvudsakligen fram under en 20-års period från mitten av 20-talet till 40-talet genom att dåvarande nye ägaren (bankiren Gunnar Kassman) till Nora Gård (grannfastigheten tvärs över gatan) med omgivande jordbruksmarker började stycka av tomter och sälja för småhusbebyggelse, därav övervägande villor från den tiden. Vid Nora Torg växte Danderyds dåvarande centrum med butiker fram och fungerade som centrum fram till 60-talet. Än idag är Hästhagsvägen mycket centralt beläget med närhet till populära skolor som t.ex. Baldersskolan och Kyrkskolan, barnomsorg tvärs över gatan i Nora Herrgård men även flera alternativa dagis i närområdet. Vid Danderydsvallen utövas allehanda idrottsaktiviteter. Kvarnparken är ett eldorado för barnen att leka i med stora härliga gräsytor för lek och spel, traditionella Valborgs- och midsommarfirande m.m. Under sommarmånaderna är det tempererade utomhusbadet en given samlingspunkt. Till Mörby centrum är det ca 1,4 km och en rask promenad på 15 minuter.

RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN

Entrégången leder fram till trappa och med några steg upp är man vid entrén. Utanför entrén är ett trädäck som är ihopbyggt i vinkel med det stora altandäcket utanför vardagsrummet.

Väl inne i entrén finns stort kapprum och entréhall med gott om plats för ytterkläder och skor. Ett halvplan uppkommer man till hall med köket i öppen planlösning. Köket är ljust, vita släta luckor och vitvaror i rostfritt. Bra arbetsytor för matberedning och gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Klinker på golven i köket med vattenburen golvvärme. Köket totalrenoverades 2006. I anslutning till köket ligger rejält matrum med för stora familjen, bjudmiddagar eller "tjocka" släkten.

Trivsamt vardagsrum med öppen öppen spis med insatskassett, en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Vackra fiskbensmönstrade ekparkettgolv i vardagsrummet och matrummet. Från vardagsrummet kommer man ut till det stora altandäcket som sträcker sig runt ena gavelhöret. Här finns gott om plats för både loungegrupp, solstolar, matbord och grillen. Trappa leder ner till baksidan av tomten och till poolområdet.

Till höger från hallen finns två sovrum, stor klädkammare och ett helkaklat duschrum/wc. Duschrummet har sjöstensplattor på golven med elburen golvvärme.

ÖVRE PLAN

Trapphuset leder upp till ett stort allrum. Stavparkettgolv i allrummet. I anslutning till allrummet finns ett separat toalettutrymme och ett pentry. Två stora sovrum i varsin gavel.
Flera kattvindar för förvaring.

KÄLLARPLAN

Källaren är till stora delar inredd och mycket användbar. Här finns bl.a. en gemytlig gillestuga med en öppen spis. Ett stort allrum/hobbyrum eller alternativt sovrum för en tonåring eller gäster. Klinkergolv i både gillestugan och allrum/sovrummet.

Relaxutrymme med stort hörnbadkar, duschhörna och bastu. Relaxutrymmet är kaklat på väggarna och klinker på golven med elburen golvvärme. Utrymmet är renoverat 2005. Innanför relaxen ligger rymlig tvättstuga inrymmande även bergvärmepumpen och varmvattenberedaren.

I källaren finns också ett toalettutrymme, förråd, matkällare samt att access finns till garaget i huset.


Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1949
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2002)
Tomten
Plan barnvänlig trädgårdstomt med mycket grönska i tomtgränsen ger ett bra insynsskydd. Mysigt poolområde med poolhus på baksidan. Uteplats Stort altandäck med västerläge. Utgång till altandäcket från vardagsrummet. Från entrépartiet sträcker sig altandäcket runt hörnet mot huvudsakliga altanen.
Bilplats
Garage i huset. På infarten till fastigheten och garaget finns rejält med plats för uppställning av flertalet bilar.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen