Till salu

Danderyd - Nora
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Genvägen 4

Representativ, solid kvalitetsvilla med generösa ytor. Härligt ljus och stora altaner. Nära gångavstånd till Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:273 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:74 kvm Tomtareal:1 420 kvm

Välkommen hem till byggmästarens villa. En mycket tilltalande rymlig, solid och påkostad kvalitetsvilla i stilfull, "läcker" design. Med en uppvärmd totalyta på c:a 367 kvm ges här plats för den stora familjen. Härliga ytor med stora öppna sociala ytor med sammanhängande vardagsrum, bibliotek/TV-rum, hallar, matrum och kök. Stora fönsterpartier och flertalet fönsterdörrar ut till väl tilltagna altaner runt stora delar av huset. Stora generösa sovrum fördelade på olika plan ger flexibla nyttjandemöjligheter. 3 st badrum/wc, ett på varje plan samt gästtoalett. Ett övre plan, vindsvåning med 6 st takkupor. Sol från morgon till kväll. Gott om förvaringsytor. Möjlighet att skapa en separat lägenhetsdel i en för ändamålet naturlig del av källarplanet (f.d. garage och verkstad) med egen entré och fönster. Växthus. Delar av tomten gränsar mot öppen allmänning.

Centralt i uppvuxna kvarter med genuin villabebyggelse. Nära Danderydsvallen för olika idrottsaktiviteter, Kvarnparken med tempererat utomhusbad och traditionella firanden av Valborg, midsommar m.m. Eftertraktade kvarter med bekvämt gångavstånd c:a 10 minuter till Mörby C med affärs-/serviceutbud, T-banan och busslinjer.

RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN (125 kvm)

Entrégång leder upp till den snyggt stensatta kombinerade entrétrappan och uteplatsen. Entrén leder in till en ljus luftig välkomnade hall. Härifrån slås man direkt av en skön trivselkänsla och de generösa öppna ytorna. Man blickar in i vardagsrummet som ligger i vinkel med bibliotek/TV-rum (kan delas av till ett rum), matrum och kök, allt i en öppen planlösning med kontakt mellan de olika rumsenheterna. Centralt i sällskapsdelen finns en öppen spis. En extra trivselfaktor vid kulna höst-/vinterdagar som också sprider värme. Här hör man gärna brasan spraka och vilar ögonen på elden. Stort fönsterparti med skjutdörr bildar hörna i vardagsrummet, snyggt och ger fint ljusinsläpp. Utanför vardagsrummet är ett stort altandäck som sträcker sig runt hushörnet och stora delar längs med fasaden. Bästa solförhållanden i S/V med fin kvällssol, och detta är den självklara platsen för grillen och utemiddagarna.

Underbart kök med bl.a. bardel, runt dekorativt fönster, mycket väl tilltagna arbetsytor för matberedning, gott om förvaring i skåp och lådor. Öppna hyllsystem för förvaring ger köket egen karaktär. Köket är från 2008, går i vitt med vitvaror i rostfritt.

Villan har två byggkroppar förskjutna i vinkel och den högra delen från entrén sett är en tillbyggnadsdel från 1969. Den inrymmer på entréplanet köket och ett stort sovrum samt ett badrum. Sovrummet är stort och har utgång till uteplatsen via dubbla fönsterdörrar.

Klinkergolv i hallar, sällskapsdelen och kök med. Parkettgolv i sovrummet. Vattenburen golvvärme i hela våningsplanet.

ÖVRE PLAN, vindsplan (89 kvm, varav 20 kvm under snedtak)

Härlig övervåning som påminner om den tuffaste vindsvåningen i stan. Övervåningen inreddes/byggdes 2002. Synliga takbjälkar, 6 st takkupor, högt i tak mot taknocken. Möblerbara hallar/allrum förbinder rummen. Ett mycket elegant stort sovrum i den norra delen med synliga bjälkarna, fönster i 3 väderstreck, två kupor och praktisk garderobsrad. I den andra södra gaveln finns ett mindre sovrum. Fräscht duschrum/wc. Fina enhetliga parkettgolv i hela våningsplanet, vattenburen golvvärme.

KÄLLARPLAN (153 kvm, varav boyta 79 kvm, biyta 74 kvm)

Källarplanet är till stora delar inrett med boytestandard även de delar som klassas som biyta. Klinkergolv och målade betonggolv med vattenburen golvvärme.
Källarhall/svale. Stort sovrum, perfekt för tonåringen att här kan härja fritt. Plats för egen sittgrupp, skrivbord garderober m.m., 2 st källarfönster. I direkt anslutning till sovrummet finns ett mycket stort badrum/relax med bubbelbadkar, duschhörna, wc och tvättkommod. Kontorsdel. Rymlig tvättstuga. Hobbyrum/förråd. Matkällare/förråd.

Norra delen i källaren, tillbyggnadsdelen från 1969, har tidigare varit garage och verkstad. Garageporten är bortmonterad och ersatt av en vanlig entrédörr. 2 st fönster av betongglas. Utrymmet har målade betonggolv med golvvärme. Utrymmet är 2 delat c:a 35 kvm och skulle enkelt kunna byggas om till en lägenhet, för t.ex. uthyrning, undomsbostad eller au pair.

OMRÅDET

Nora villastad växte huvudsakligen fram under en 20-års period från mitten av 20-talet till 40-talet genom att dåvarande nye ägaren (bankiren Gunnar Kassman) till Nora Gård med omgivande jordbruksmarker började stycka av tomter och sälja för småhusbebyggelse, därav övervägande villor från den tiden. Vid Nora Torg (200-300 meter från huset) växte Danderyds dåvarande centrum med butiker fram och fungerade som centrum fram till 60-talet. Än idag är Genvägen mycket centralt beläget med närhet till populära skolor som t.ex. Kyrkskolan, barnomsorg. Vid Danderydsvallen utövas allehanda idrottsaktiviteter. Kvarnparken är ett eldorado för barnen att leka i med stora härliga gräsytor för lek och spel, traditionella Valborgs- och midsommarfirande m.m. Under sommarmånaderna är det tempererade utomhusbadet en given samlingspunkt. Till Mörby centrum är det ca 10 minuters promenad.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med inredd källare
Byggnadsår:
1947, tillbyggt 1969 och 2002
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Betonghålsten och trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Taktegel (koppar på takkupor)
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler (mestadels), 2-glas i källare
Ventilation:
Självdrag samt mekanisk frånluft från våtrum
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Tomten
Stor hörntomt med växlande karaktär. Plan gräsmatteytor för lek och spel. Buskar och blomster. Omgärdat av häckar ger fint insynsskydd.
Delar av tomten gränsar mot öppen allmänning vilket ger tillgång till både extra lekytor och ger distans till grannar m.m. Uteplats Stor stenlagd uteplats invid entrépartiet med S/O-läge. Dekorativa smidesräcken runt uteplatsen. Utgång från sovrummet på entréplan. Här strålar solen ner från arla morgonstund till långt in på dagen.

Altan (uteplats 2) med S/V-läge är generöst stor med plats både för matgrupp och loungegrupp. Denna altan är trädäckad och går runt ena hushörnet och stora delar av huset. Här har man ypperlig kvällssol och detta är den självklara platsen för grillen och alla fina grillkvällar.
Bilplats
Vidbyggd carport. På infarten från Noragårdsvägen finns uppställningsplats för flertalet bilar.
TV och bredband
Internet:
Villan är ansluten till bredband (villafiber)
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen