Till salu

Rydbo
Alla bilder Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Von Essens väg 10

Välplanerad familjevilla för den stora familjen, passar även som generationsboende. Fin lägenhet i souterrängplanet. Sydvästvänd tomt som är uppvuxen.
Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5-6 sovrum. Boarea:166 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:82 kvm Tomtareal:1 673 kvm Pris:7 950 000 kr

Välkommen till ett bekvämt familjeboende med ett högt och insynsfritt läge i en idyllisk miljö. Rydbo är "staden" på landet. Denna arkitektritade villa har 60-tals charmen bevarad. Hela bostaden är löpande renoverad och planlösningen är mycket tilltalande. Totalyta om ca 260 kvm. På entréplanet är det ett stort kök med rymlig matplats. Vardagsrum med öppen spis. Fyra bra sovrum, badrum och wc. Från entréplanet är det flera utgångar till altanen och den härliga tomten med pergola och utespa. Trädgården är anlagd av en trädgårdsarkitekt och måste upplevas på plats!. Souterrängplanet rymmer en lägenhet om två rum och kök med egen ingång och uteplats. I souterrängplanet finns en gillestuga samt en stor tvättstuga med bastu och flertalet förråd att stuva undan saker i. Garaget har plats för en bil och är varmbonat.
Planlösningen är mycket flexibel och passar både som familjevilla, generationsboende eller för verksamhet. Med två våningar får alla eget utrymme och gemensamma delar. Villan är mycket rymlig med plats för den lilla eller stora familjen.

Rumsbeskrivning

Redan vid grinden blir man nyfiken på denna villa med snirklande stengång och inbäddad i grönska. Den stensatta gången leder upp till villan och altanen som löper utmed hela framsidan. Entréhallen har bra förvaring i skjutdörrsgarderob samt en inbyggd garderob. Gästwc i anslutning till hallen. Direkt till vänster öppnar det ljusa vardagsrummet upp sig med parkettgolv och öppen spis samt utgång till altanen. I vardagsrummet finns plats för både matsalsdel och soffhörna.
Köket ligger i mitten av huset och är öppet och ljust och nås lätt från alla rum. Matplatsen har stora fönster och utgång till altanen som är perfekt för morgonkaffet i solen. Köket är fullt utrustat med gott om förvaring och snickerier i vitt.

Från köket når man två sovrum varav ett har en hel inbyggd garderobsvägg och det andra sovrummet som är mindre har en garderob och används i dag som kontor. De två andra sovrummen ligger på gaveln av huset med badrummet i mitten. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och har 3 garderober. Det andra sovrummet har två garderober och är ljust och soligt. Badrummet är stort och först har man wc och handfat samt förvaring, längre in finns badkar, handfat och handdukstork. Vid sovrumsavdelningen finns en entré till vilket är praktiskt och från hallen är det trappa ner till souterrängplanet. Mycket bra förvaringsutrymme på vinden.

Man kommer ner i en rymlig hall med entré. Vid entrén utanför finns en matkällare/förråd. Tvättstugan är rymlig med kakel på väggarna och klinker på golvet. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och torktumlare, tvättho med förvaring, bastu och dusch. En stor gillestuga och ett stort förråd. På detta plan finns en inredd lägenhet om två rum och kök med egen ingång. Från entrén är det en lång hall. Vardagsrummet är stort och öppet med plats för matplats vid fönstret och soffhörna. Från vardagsrummet når man sovrummet som är lika stort som vardagsrummet och har tre garderober och plats för dubbelsäng. På den andra sidan av hallen är badrummet som är utrustat med handfat, wc , handdukstork, förvaring och dusch. Bredvid är köket som är ett arbetskök och är nytt och fräscht och fullt utrustat. I lägenheten finns det också två rymliga förråd. Utanför lägenheten finns en tillhörande gräsmatta och plats för trädgårdsmöbler.


Välkommen till ett synnerligen hemtrevligt boende i lugna kvarter.

Övrigt

Rydbo har ett lantligt och lugnt läge med storstadens alla fördelar. Närmaste centrum är expansiva Arninge med butiker, restauranger och övrig service. Täby Centrum, som är ett av Storstockholms största köpcentra, ligger endast 12-13 minuter bort med bil. Rydbo har goda kommunikationer med både Roslagsbanan, som tar 25–30 minuter till Stockholms östra, och direktbussar från Vaxholm till Stockholm som i rusningstrafik går var 5:e minut. Det finns två skolor i Rydbo och två förskolor. I Rydbo finns Rydbo IF med fokus på fotboll och har grupper för både vuxna och barn. Här finns en fin konstgräsplan. I området finns fina promenadstråk och Östra Ryds kyrka med en konstsamling och Rydboholms slott med sin engelska park. Bebyggelsen är främst villor samt radhus.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan plus souterrängplan
Byggnadsår:
1967
Stomme:
Leca, trä
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Tegel och träpanel
Takbeklädnad:
Plåt
Fönster:
2-glasfönster kopplade
Ventilation:
Mekanisk frånluft, självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
1984: Gunnebostaket, målning och tapetsering
1990: Nytt virke altan
2005: Bergvärme, nytt kök och renovering
2010: Nytt garagetak
2011: Nytt virke altan och pergola
2016: Nytt tak, ny bergvärmepanna, utespa
2018: Renovering lägenhet souterrängplanet (målning, el, vvs , nytt kök)
2018-2020: Renovering, målning garderober mm (målning, el, vvs, golv sovrum, målning fönster, målning dörrar)
2019: Relining, nya grindar
2019-2020 Lås 2st ytterdörrar, byte kyl/frys, 2 st tvättmaskiner, torktumlare, bastuaggregat(beg)
2020: Nya fönster i 3 st entréer
Tomten
Tomten är anlagd av en trädgårdsarkitekt och är mycket inbjudande med perfekt läge i sydväst. Den största delen av tomten ligger framför huset med bästa solläge. Tomten är uppvuxen och grönskande med rabatter, fina stenläggningar, flertalet äppel - och plommonträd. Stängsel runt tomten med häck. Trädgården måste upplevas på plats! Uteplats Stor pergola med plats för både matbord och soffhörna. Bredvid pergolan finns ett utespa med plats för 5 personer. På tomten finns även en redskapsbod och cykelförvaring.
Övriga utrymmen
Varmgarage med plats för en bil. Redskapsbod och cykelförvaring.
Bilplats
På tomten finns plats för flertalet bilar.
TV och bredband
TV:
Fiber i fastigheten.
Driftskostnad
Uppvärmning:
17 700 kr
Försäkring:
8 592 kr
Vatten/avlopp:
12 974 kr
Renhållning:
2 490 kr
Hushållsel:
11 900 kr
Samfällighet:
2 400 kr
Övrigt:
3 588 kr
Summa:
59 644 kr/år

Elförbrukningen är 22 700 kwh/år.

Taxeringsvärde
Taxeringsvärde:
4 440 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1967)
Byggnadsvärde:
2 468 000 kr
Markvärde:
1 972 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut/ planbestämmelser
Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar:
Förmån: Officialservitut Väg, 01-ÖSY-196.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer:
Avtalsservitut Kraftledning(2 st)
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser:
Avstyckningsplan (1938-04-28)

DOKUMENT

Situationsplan.pdf Energideklaration.pdf Besiktning.pdf


INTRESSEANMÄLAN

Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

Anna Alteg
Fastighetsmäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen