Till salu

Danderyd - Berga
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Karlsrovägen 15

Mycket rymlig tidstypisk 70-talsvilla som är mycket välhållen. Utmärkt bra bostadsläge med bekvämt gångavstånd till Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:233 kvm Biarea:37 kvm Tomtareal:1 535 kvm

Genuin och tidstypisk 70-talsvilla som är "pedantiskt" välskött och välhållen. Spåren, färgsättning m.m. av det frigjorda 70-talet lever här kvar, men mode och trender förändras och tiden är nu kommen för en ny ägare att sätta sin egen prägel på denna rymliga souterrainvilla. Villan har en enorm potential.

Stora sällskapsutrymmen. Ett allrum med en murad öppen spis sprider både trivsel och värme. Möjlig lägenhets-/uthyrningsdel med egen entré. Bastu. Friliggande garage. Elmanövrerade markiser.

Villan ligger södervänt mot gatan på en mycket stor och fin tomt. Baksidan är helt insynsskyddad och stora fria ytor för lek och spel. Delar av tomten är naturtomt. Mycket fina planteringar och en grann blomsterprakt som skiftar i färgerna genom årstidsförändringarna.

En uteplats med S/V-läge ovanpå garaget kallas för "gröna rummet" då det är helt omgärdet av grönska och helt fritt från insyn, en verklig oas. Längs med hela fasaden på baksidan (17 meter) sträcker sig en träaltan. Utgång från 3 st altandörrar till altanen från matsal, kök och föräldrasovrummet.


Fantastiskt bra bostadsläge i Berga, med c:a 700 meter till Mörby Centrum med service, affärer och bussar eller vidaretransport med tunnelbanan - här möts stad och land - 20 minuter från innerstadspulsen och du är mitt i villaidyllen. Uppvuxna villakvarter och en genuin villaidyll med bland äldre och nyare villabebyggelse på större tomter. Nära till skolor och barnomsorg. Nära rekreation med promenadavstånd till Ösbysjön och Ekebysjön som till skog och mark.


RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN / SOUTERRAINPLAN

Stensatt entrétrappa leder fram till entrén i souterrainplan. Teakdörr med sidoljus av betongglas. Stor luftig entréhall med kappavhängning och kapprum/förråd. Stort allrum/gillestuga med en pampig murad öppen spis. Härlig plats för en god långfilm och höra brasan spraka i bakgrunden. Det är öppet från hallen in mot allrummet vilket därmed ger en större och rymligare känsla. Betongglasfönster i överkant av allrummet ger ljusinsläpp.

Trapphus i hallen leder upp till övre planet. Förbi trapphuset till höger finns ett duschrum/wc med bastu. Rakt fram i hallen når man ett stort fint arbetsrum/sovrum med egen entré. Detta rum kan mycket väl lämpa sig som en uthyrningsdel, mottagning eller bara som ungdomsboende. Innanför detta rum finns ett fitnessrum eller sovalkov samt ett förrådsrum. Stor rymlig tvättstuga med gott om arbetsytor och förvaring och innanför tvättstugan finns en stor klädkammare.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall. I övre hallen leder glasade dubbeldörrar in till ett rymligt vardagsrum. Ett härligt fönsterparti om hela 7 st fönster mot söder ger ett mycket fint ljusinsläpp. Vardagsrummet ligger i vinkel med en matsalsdel. Från matsalen kommer man ut till altan på baksidan och tomten.

Kök med bardel och rejäl matplats. Köket har bra bänkytor för matlagning och om gott förvaring i skåp och lådor. Även från köket kommer man ut till trädäcket och trädgården. Köket nås från både hallen och matsalen vilket gör att man kan "gå runt" hall-vardagsrum-matsal-kök-hall. En separat wc-rum nås från hallen. i hallen finns blyinfattade fönster.

Sovrumsdel med 3 st samlade sovrum och ett badrum. 2 st av sovrummen är rejält stora, 16,8 kvm resp. 16,6 kvm och ett 3:e sovrum om 10,5 kvm. Från föräldrasovrummet når man via altandörr ut till altanen och tomten. Badrummet har badkar, wc, bidé och tvättställ. Blyinfattade fönster i badrummet.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan varav 1 souterrainplan
Byggnadsår:
1976
Mark:
Betongsten, lättbetong
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Tegel handslaget, delvis träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler
Ventilation:
Mekanisk ventilation FTX, till-/frånluft
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el, oljefyllda element (mjuk-el)
Tomten
Tomtarea: 1 535 kvm
Bilplats
Friliggande garage om c:a 31 kvm. Fjärrstyrd garageport Crawford. Uppvärmning med temperaturstyrd luftvärmare FRICO.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen