Till salu

Djursholm - Ösby
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Tjalvevägen 5

Ståtligt 20-talshus för den stora familjen med originaldetaljer som kakelugnar. Utmärkt läge på återvändsgata, tomt mot skogsdunge och allmänning.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:10 rum och kök, varav 5-6 sovrum. Boarea:210 kvm
Areauppgifter enligt säljaren.
Biarea:116 kvm Tomtareal:1 130 kvm

Välkommen till Tjalvevägen 5 och denna rymliga 20-talsvilla i idylliska villakvarter med lugnt läge. Tjalvevägen är en liten obetydligt trafikerad återvändsgata i Djursholms Ösby med goda kommunikationer. Representativ entrévåning med stora sällskapsrum och trevligt kök från 2013. Avskiljd familjeavdelning med 5 sovrum och allrum i övre plan. Bergvärme ger låga driftskostnader.

Mycket populärt läge i kommunen med närhet till skolor och barnomsorg. Grönområde för skogs- eller hundpromenader runt Ösbysjön eller Granparken, endast några minuter bort. Utmärkta kommunikationer med ca 400 meter till Ösby station och Roslagsbanan som tar dig till stan på 9 minuter enligt tidtabell.

Rumsbeskrivning

Du välkomnas i en rymlig entréhall där 20-talscharmen är påtaglig bl.a. tack vare den vackra kakelugnen och generösa takhöjden.

Direkt till höger är den stora matsalen och vardagsrummet med ännu en kakelugn. Solen flödar in på den renoverade parketten från tre väderstreck. Här finns gott om plats att umgås och sommartid kan du fortsätta ut på den minst sagt stora och insynsfria terrassen i soligt sydvästläge.

De höga originalskåpen är bevarade i den ursprungliga serveringsgången som leder från vardagsrummet till den inre hallen. Här låg det ursprungliga köket, men idag nyttjas rummet som bibliotek.

I tillbyggnaden från 1988 ryms ett härligt stort kök som gjordes om i sin helhet år 2013. Det är praktiskt inrett och utgör en naturlig samlingsplats för hela familjen. Bredvid köket är ett arbetsrum och ännu ett rum med dörr ut till terrassen som löper längs med hela huset. En djupare terrass nås från matplatsen i köket där du kan njuta av solnedgången

På det övre planet finns fem bra sovrum. De två största är i ursprungsdelen och har tidsenligt byggda garderober kompletterade med modern klädförvaring. I det ena sovrummet finns den tredje kakelugnen och bakom en dörr finns trappan upp till vinden som erbjuder mer eller mindre obegränsad förvaringsyta.

I tillbyggnadsdelen finns ett uppskattat allrum så att barn och ungdomar har en egen plats att umgås på. Härifrån nås de andra tre sovrummen, alla är försedda med garderober.

På det övre planet finns också två helkaklade dusch/badrum som underlättar morgonruschen och en praktisk balkong.

I källaren märks 20-talets byggkvalitet i de tjocka granitmurarna. Här finns tvättstugan som förutom tvättho är utrustad med ordentlig belysning, två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp med mera. Pannrummet utgör ett perfekt förråd sedan oljetanken försvann och mer förvaringsplats finns i utrymmet under källartrappan.

Den tillbyggda källardelen utgörs i sin helhet av garaget på hela 59 m². Här finns med andra ord gott om plats för förvaring av diverse attiraljer utöver fordonen. Halva garaget har dessutom sänkt golv så att takhöjden mäter 2,90 m.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ¾-plans villa med källare
Byggnadsår:
1922
Mark:
Sten, Betong
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä, lättbetong
Fasad:
Puts, sprit
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Galvaniserad plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler, 2-glas kopplade
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
Huset är tillbyggt på alla plan år 1988 då även taket lades om på hela huset.
- Husets ytterfasad och staket renoverades och målades om år 2001
- Bergvärme och ny varmvattenberedare installerades år 2001
- Båda badrummen på övre planet renoverades år 2001
- Gästtoaletten på entréplanet renoverades år 2012
- En tvättmaskin och en torktumlare installerades år 2001
- Ytterligare en tvättmaskin och ett torkskåp installerades 2004/2007
- 2004 byggdes vardagsrum och matsal om med nya väggar, tak och golv med vattenburen golvvärme samt nyinstallerade dubbeldörrar till terrassen
- 2004 renoverades entréhallen med nytt kalkstensgolv med vattenburen golvvärme, ändrad planlösning och platsbyggd garderob, nedmontering och flytt av kakelugnen i matsalen
- 2004 renoverades trappan mellan entréplanet och övre planet och trappstegen kläddes med ekparkett
- 2009 lades ett körbart klinkergolv i hela garaget
- 2010 snickrades lekstugan
- 2012/2013 målades vindstrappen, murstocken och hela innertaket på vinden och en röd matta lades över hela golvytan
- 2013 renoverades köket i sin helhet med bl.a. vattenburen golvvärme, nya skåp, bänkskivor och vitvaror
- 2013 renoverades groventrén med vattenburen golvvärme med mera
- 2016 rökgångar tätades
- 2018 dränering av tillbyggd del
Tomten
Den friköpta tomten på 1 130 m² har en insynsfri terrass i soligt sydvästläge med nyanlagd gräsmatta utanför. Terrassen löper vidare längs hela huset i sydost där det finns en dörr till groventrén vid köket.

Utanför köket åt nordost finns en större altan med plats för matgrupp.

På tomten samsas diverse planteringar med fruktträd så som äpple, körsbär och päron. Notera att häcken längs med infarten till huset delvis står på kommunens mark.
TV och bredband
Internet:
ADSL, Fiber finns i området men är ej indraget till fastigheten.
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen