Till salu

Danderyd - Nora
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Vasseurs väg 4

Välkommen till Vasseurs väg 4 och denna charmiga 20-talsvilla med utmärkt läge i eftertraktade Nora trädgårdsstad.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:200 kvm
Areauppgifter enligt uppdragsgivaren.
Biarea:48 kvm Tomtareal:1 075 kvm

Vasseurs väg är en liten lokalgata utan genomfartstrafik mitt i den barnvänliga idyllen. Villan som uppfördes 1929 har inte sålts på den öppna marknaden sedan 1945 utan gått inom samma familj sedan dess. Här finns rymliga sällskapsutrymmen i entréplan, 3 sovrum och allrum i övre plan och gott om potential i källaren. 2010 byggdes villan till med ett spännande vardagsrum som gör gränsen mellan ute och inne väldigt tunn. Tillbyggnaden ritades av Arkitekt SAR MSA Fabian Wanqvist från HOW Arkitekter. Totalyta om ca 250 kvm

Härlig plan insynsskyddad trädgård med flertalet äppelträd och prunkande grönska. Fastigheten ger ett mycket trevligt intryck som måste upplevas på plats.

Nästa ägare får en rymlig, välvårdad och omsorgsfullt omhändertagen villa, här finns alla möjligheter att skapa ett drömboende av högsta klass.

Gå-själv-till-skolan-avstånd till populära Kyrkskolan och Baldersskolan samt flertalet omtyckte förskolor i närområdet. Nära också till Kvarnparksbadet endast ca 500 meter från familjevillan. Söndagspromenaden eller joggingrundan sker med fördel längs den ljuvliga strandpromenaden som sträcker sig flera kilometer mellan Stocksundsbron och Sollentuna. Rekreation i skog och mark, bär-/svamplockning eller hundpromenaden kan också ske i stora Rinkebyskogen som är endast är några minuter bort.

Entréplan

Välkommnande entrehall med kläd och kappförvaring, till vänster sovrum / allrum, rakt fram, ingång till kök och villans generösa, öppna sällskapsytor, till höger finner vi ett kapprum med groventré och trappa till övervåningen samt ett badrum.

För familjen som behöver fyra sovrum finns alla möjligheter att inreda rummet till vänster om hallen som Master Bedroom. För familjen som klarar sig med tre sovrum, tjänstgör rummet gärna som bibliotek, arbetsrum eller gästrum.

Sällskapsdelen rakt fram från hallen är, som sagt, väl tilltagen och i öppen planlösning mellan matsal och kök. Från matsalen finns pardörrar till uteplatsen. Köket som renoverade 1998 är funktionellt och charmigt med gott om plats för förvaring, matlagning och umgänge. Vidare från köket öppnar en passage upp sig till den tillbyggda delen som är skapad med stor eftertanke. Ett fantastiskt rum om ca 45 m² med braskamin, öppet till nock, ljust och med stora fönsterpartier och skjutdörr mot trädgården.

Övre plan

Trappan från kapprummet i entréplan landar i ett möblerbart allrum. Vidare finns i denna våning tre bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett badrum från 1998. Ett av sovrummen har utgång till en balkong i västerläge. Vind finns och nås via lucka i trapphuset.

Källarplan

Källartrappan leder ner i en nedre hall som även huserar fastighetens bergvärmepump. I källarplan finns förutom sedvanliga förrådsutrymmen en äldre tvättstuga, en ordentlig verkstad, en källaringång samt ett iordningställt hobbyrum.

Källarvåningen mäter ca 70 m² och här finns gott om potential att förädla. Drömmer ni om en modern tvättstuga, ett SPA med bastu, eller bara en ordentlig groventré. Här finns möjligheter.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1929
Mark:
Betong
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Tegel
Plåtarbete:
Plåt
Fönster:
2-glasfönster, samt energiglas i tillbyggnaden
Ventilation:
Självdrag samt mekanisk frånluft
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
1998
• Nytt badrum övervåning
• Nytt kök
• All el omdragen, nytt elskåp med automatsäkringar
• Gipsväggar hela övervåningen och cellplast och gips i tak övervåning. Diffussionsspärr monterad bakom både (insida) vägg och tak övervåning.
• Ventilation från badrum uppdragen till vind (istället för som tidigare ventil genom yttervägg).
• I samband med kök och badrumsrenovering byttes de stammar som blev åtkomliga och zinkrör för färskvatten byttes mot kopparrör.

2002
• Ny dränering (platonmatta + isodrän) runt om hela huset.
• Hängrännor och dräneringsrör anslöts till dagvattenledning i gatan.

2004
• Tidigare kombipanna byttes mot bergvärme (160 m borrhål).
• En sedan tidigare sandfylld oljecistern togs bort.
• Nya termostater på radiatorerna.
• Ett antal nya radiatorer installerades.

Ca 2008
• Nytt badrum nedervåning. Därmed är hela stammen från övervåning ner till källare bytt och att samtliga zinkledningar för färskvatten utbytta mot koppar.

2010
• Utbyggnaden uppförs
• Befintligt hus putsas om. 30 mm stenull under putsen.
• Taket på befintligt hus läggs om (ny papp + läkt, gamla tegelpannor). Ventilationskåpor installeras på vinden.
• Befintlig balkong rivs och ersätts med en helt ny.
• Befintlig vägg mellan kök och matsal togs bort vilket betydde nytt golv i hela det rummet. Värmeslingor (el) under klinkers i köksdelen.
• Garaget byggs om till hobbyrum. Garageport bytt mot glasparti. Ventilerat golv (platonmatta med ventilerade socklar) anläggs. I samband med detta byttes avloppsstammen från tvättstugan. Därmed har samtliga stammar inom husets väggar bytts utom de sista metrarna.
Tomten
Plan insynsskyddad trädgårdstomt med fruktträd och gräsytor
Övriga utrymmen
Växthus samt förrådsbod
TV och bredband
TV:
Via fiber
Internet:
Fiber
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen