Till salu

Danderyd - Ekbacken
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Ekbacksvägen 26

Äntligen en modern och bekväm 1-plans villa till salu. Bästa bostadsläge med sjönära läge invid Edsviken.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:5 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:160 kvm Biarea:20 kvm Tomtareal:1 000 kvm

Äntligen välkomnar vi er till en bekväm välskött 1-plansvilla med ett suveränt attraktivt bostadsläge invid Edsviken och dess härliga omgivningar. Perfekta villaboendet för er som tills nu bott i lägenhet och längtar till "backen" eller lagom "downsizing" om ni tidigare bott i stort hus med många trappor.

Villan är uppförd 1988, till-/ombyggd 2008 då även omfattande renoveringar gjordes. Hela villan är mycket modern och fräsch och ljus flödar in från stora fönsterpartier. En byggkropp, bland annat sällskapsdelen, har extra hög takhöjd upp till nock (4,20 meter) vilket ger en härlig volym och rymd. Plan barnvänlig tomt med gräsmatteytor för lek och spel. Friliggande garagebyggnad med förråd.

Här är det bara att flytta in, här lever man i ett bekymmersfritt boende i behaglig lugn närmiljö. Det sjönära bostadsläget invid Edsvikens glittrande vatten erbjuder bl.a. bad- och båtliv och skridskoåkning vintertid. Det är endast 100-talet meter till Danderyds Båtklubb för den båtintresserade. Längsmed Edsviken finns kilometerlång strandpromenad för joggingrundan eller söndagspromenaden. Nästgranne till Danderydsvallen för allehanda idrottsaktiviteter. Även närhet till, Kvarnparksbadet, tennisbanor och golfbanan för den aktiva familjen. För pendlaren är det gångavstånd till Mörby C med tunnelbana och stort bussnät, alternativt tar man lokalbussen.

RUMSBESKRIVNING

Prydlig stensatt infart och entrégång leder fram till entrén. Entréhall med kalkstensplattor på golvet. Helkaklad wc/duschrum i direkt anslutning till entrén.

Till vänster från entrén öppnar sällskapsdelen upp sig med sammanhängande vardagsrum, matrum och kök. Husets hjärta är det fantastiska vardagsrummet med takhöjd upp till nock, stora ljusinsläpp från fönsterpartier som går från tak till golv. Braskamin och utgång till trädäcket med soligt S/V-läge. En behaglig trivselkänsla infinner sig direkt man tar första steget in i vardagsrummet och så här års hör man gärna brasan spraka och vilar ögonen på elden från kaminen som är centralt placerad. Sommartid öppnar man upp glasskjutdörrarna mot uteplatsen och vardagsrummet och uteplatsen smälter in i ett och med en fin närkontakt med utemiljön. Öppen planlösning mot matrummet och köket. Även matrummet har mycket stora fönsterpartier och altandörr ut till uteplatsen.

Modernt sobert kök med vita släta skåpsluckor. Gott om bänkytor. Vitvaror i rostfritt. Spishäll med inductionsplattor, grill och gas (f.n. ej inkopplad). Köket och matrummet har kalkstensplattor på golven.

Huset har 3 st sovrum på rad efter varandra. Två av sovrummen är rejält stora och det ena av dessa har tillgång till stor klädkammare och utgång till tomtens baksida.

Badrum med badkar/dusch, kommod med handfat och förvaring under, wc, garderob bakom glasdörr och fönster. Kaklade väggar och mosaikklinker på golvet med elburen golvvärme.
Tvättstuga med groventré och tvättstugan inrymmer även frånluftsvärmepumpen. Tvättstugan renoverades 2017 och har bl.a. klinker på golvet.

Merparten av huset har vattenburen golvvärme.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan
Byggnadsår:
1988
Mark:
Betong
Grund:
Torpargrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Aluzink (nylagd 2008)
Plåtarbete:
Galvaniserad plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Vattenburen golvvärme (mestadels). Frånluftsvärmepump
Renoveringar
I samband med till-/ombyggnad 2008 gjordes även omfattande renoveringar. Därefter har renoveringar utförts löpande efterhand.
Tomten
Plan barnvänlig trädgårdstomt med gräsmatteytor för lek och spel, buskar och planteringar. Prydliga stensättningar med gatsten på infarten och entrégång. Uteplats Stort trädäck i S/V-läge med em- och kvällssol. Utgång till trädäcket från både från vardagsrum och matrum.
Övriga utrymmen
Friliggande garage med förrådsdel
Bilplats
Friliggande garage för 1 bil. P-plats för 2 bilar på infarten.
TV och bredband
Internet:
Villafiber är indraget
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen