Till salu

Enebyberg
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Västra Banvägen 35

Klassisk sekelskiftesvilla med stor tomt i eftertraktade kvarter nära Brage och Enebybergsskolan. Originaldetaljer bevarade. Bergvärme.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:205 kvm
Areauppgift enligt säljaren.
Biarea:35 kvm Tomtareal:1 774 kvm

Vacker trävilla anno 1905 till-/ombyggd under årens lopp. Huset har mycket hög charmfaktor med många fina detaljer. Härlig luftig planlösning med ljusa sällskapsrum och stora sociala ytor i entréplan samt avskiljd sovrumsavdelning i övre plan.

Fantastisk trädgårdstomt med parkkvalité och hela 10 st (!) äppelträd bland annat; Cox Pomona, Filippa, Oranie, Transparente blanche, Åkerö, Råby rubin samt ett liggande Melonäppelträd - en trädgård är inte en trädgård utan ett liggande melonäppelträd. Vidare finns en urgammal ek, rikligt med rhododendron, en päronspaljé, en japansk guldlönn och ett drygt 20 meter högt körsbärsträd. Vid uteplatsen på baksidan av huset finns en pipranka som bildar ett fantastiskt grönt rum sommartid. Slutligen finns ett bördigt hallonland och ett köksträdgårdsland.

Bergvärme installerades 2006 med 170 m borrhål. Visst renoveringsbehov föreligger och nästa ägare behöver modernisera och renovera villan för att anpassa den till en yngre och modern familjs krav på boendestandard, men här finns alla möjligheter att skapa ett riktigt drömboende.

I direkt anslutning norr om tomten ligger den uppskattade lekparken vid Gethagsvägen som kommunen på senare år rustat upp. En härlig allmän yta för spring och lek som kan erbjuda välkomna pauser från iPadens trollbindande sken.

Enebyberg har ett aktivt föreningsliv och en stark idrottsförening i EIF. Enebybergs Idrottsplats har ishall, tennishall, fotbollsplaner och välpreparerade motionsspår. I området finns också den populära Driving Rangen med golfskola för både stora och små. Sommartid finns Rösjön med en populär badplats med fin sandstrand i skönt sydvästläge och som vintertid fylls med skridskoåkande familjer.

Populära skolor på säkert gå-själv-till-skolan-avstånd. Nära till kommunikationer vid Enebytorg och till Roslagsbanan som tar dig in till Östra station på cirka 15 minuter. Affärer och serviceutbud finns på Eneby Torg och Enebyängens handelsplats - eller med buss/bil några minuter bort till Täby centrum.

Rumsbeskrivning

ENTREPLAN
Rymligt entrehall med kläd och kappförvaring. Från hallen nås ett ljust arbetsrum med vackert parkettgolv och fönster i två vädersträck, härifrån har man god uppsikt över trädgården och den intilliggande lekparken.

Längre in i huset finner vi generösa sällskapsytor, först den trevliga salongen med burspråk, handmålade tapeter och kakelugn (fungerande). Vidare matsalen som rymmer större sällskap.

Köket som är funktionellt och praktiskt kommer från poggenpohl med bevarade 70-tals detaljer. Här finns goda arbetsytor för matlagning, gott om förvaring samt matplats.

Innanför köket finns en gästtoalett och utgång till uteplatsen i söder.

ÖVERVÅNING
Trappan från entreplan landar i en övre möblerbar hall. Vidare finns i denna våning fyra sovrum, ett allrum och ett badrum renoverat 1991. Master bedroom har utgång till en balkong med morgonsol. Ett av sovrummen (fd pigkammaren) är mindre med egen ingång och tvättställ.

KÄLLARVÅNING
Här finns tvättstuga, matkällare, hobbyrum, ett pannrum/verkstad. Pannrummet har ingång från trädgården.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1¾-plan med delvis källare
Byggnadsår:
1905
Mark:
Betong
Grund:
Grundsulor + Krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Koppar + Plåt
Fönster:
1+1 samt 3 glas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Tomten
Tomtarea: 1 774 kvm
Övriga utrymmen
Redskapsbod uppförd 1992 i skånsk stil.
TV och bredband
TV:
Via marknät
Internet:
Fiber finns i området men är ej indraget på fastigheten
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen