Till salu

Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skogsviksvägen 47

Perfekt familjevilla på stor hörntomt nära populär skola. Platsbyggt kök, fräscha badrum, bergvärme, goda kommunikationer, snabbt tillträde möjligt.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:5 rum och kök, varav 2-3 sovrum. Boarea:97 kvm
Areauppgifter enligt säljaren.
Biarea:75 kvm Tomtareal:1 519 kvm

Välkommen till Åsevägen 9 och denna tilltalande och synnerligen välmående familjevilla med totalyta om 172 m². Här bor ni bekvämt mitt i hjärtat av västra Danderyd. Direkt inflyttningsklart, inga stora underhållspunkter nära förestående. Bergvärme som borgar för låga driftskostnader.

Åsevägen är en glest trafikerad lokalgata i trygg miljö med gå-själv-till-skolan-avstånd till populära Baldersskolan. Stor trevlig hörntomt med äppelträd och plana gräsytor samt iordningställd stenläggning. Skyddade uteplatser både på fram- och baksidan med bra solförhållande även på kvällen. Den stora tomten medger också goda utbyggnadsmöjligheter för den som önskar större. Intresserade spekulanter kan tillsändas säljarens planer för ombyggnation.

Eftertraktat läge i Skogsvik med endast 400 meter ner till Edsviken med bl.a. Skogsviks Båtklubb och fina promenadstråk. Mycket nära populära Baldersskolan (årskurs F-3) och barnomsorg. Lokalbussen 100 meter från fastigheten tar dig på ett par minuter till Mörby C med service, affärsutbud och bussar/T-bana.

Rumsbeskrivning

Huvudentré mitt på husets långsida mot Skogsviksvägen. Hall med kläd- och kappavhängning. Direkt till vänster trappa till övre plan, till höger wc och kök. Rakt fram öppnar vardagsrummet upp sig. Vidare finns från hallen trappan ner till källaren samt ingången till sovrummet i entréplan.

Vardagsrummet är stort och ljust och i direkt förbindelse med altanen och trädgården på baksidan. Under sommarhalvåret när vädret tillåter fördubblar altanen vardagsrummets storlek och gränsen mellan ute och inne blir difus tack vare två stora altandörrar.

Vardagsrum, matsal och kök hänger ihop i öppen planlösning och upptar stor del av entréplanet. Platsbyggt kök från Nissebysnickeri som planerats med eftertanke. Här finns bänkskivor i sten, stor induktionshäll och kran som förutom varmt och kallt vatten även levererar kokande (givetvis barnspärrat). Vardagsrummet och köket har också högtalare infällda i väggen.

WC och duschrummet renoverades av tidigare ägare men skulle lika bra kunna ha fått samma färgskala 2020, stilrent. Elektrisk golvvärme och handdukstork ger hög komfort.

Trappan från hallen landar i ett allrum som antingen kan disponeras som sovrum, kontor eller barnavdelning. Utrymmet går också att dela av till två rum. Här finns stora takfönster som skänker ljus och rymd. Vidare är smart förvaring inbyggd i väggarna mot kattvind för optimalt utnyttjande av ytan.

I källarplanet finns en nedre hall, en större gillestuga som disponeras som hembio, en fullutrustad tvättstuga. Vidare finns gott om sedvanliga utrymmen såsom, förråd, pannrum/verkstad och gott om garderober. I detta plan finns även möjlighet att ytterligare förädla huset genom att renovera pannrummet/verkstaden till en groventré eller bygga om förrådsrummet till ett lyxigt spa.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan m inredd vind & källare
Byggnadsår:
1946
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Källare med betongsula
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Reverterad puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Plåtisol
Fönster:
Kopplade 2+1 rutor samt 2 glas kopplade i bågar
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme och direktverkande el
Renoveringar
2001 Elen omdragen
2002 Dränering, Bergvärme
2004 Badrum, Avloppsstam
2006 - 07 Renovering av källarplan
2009 Takfönster, Inredning av vind
2013 Ombyggnation av entréplan (Platsbyggt kök, Nya golv med vattenburen golvvärme, Nya ytskikt, KNX-elsystem, inbyggda högtalare)
2014 Byte av fönster samt installation av altandörrar
2018 Installation mekanisk från & tilluft med värmeåtervinning
2018 Nytt plåttak entré
Tomten
Stor trevligt hörntomt med äppelträd och plana öppna gräsytor. Uteplats Uteplats på baksidan av huset i söderläge. På framsidan stannar kvällssolen kvar länge.
Övriga utrymmen
Äldre garagebyggnad i dåligt skick med utfart mot Skogsviksvägen. Nytt garage med utfart mot Åsevägen planerat, placerat närmare huset och med orangeridel. Platta för detta gjuten.
Bilplats
Plats för flertalet bilar på uppfarten.
TV och bredband
TV:
Via fiber
Internet:
Via fiber
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen