Till salu

Djursholm - Svalnäs
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Svalnäsvägen 11

På första parkett invid Framnäsviken med hela vackra Svalnäsområdet som granne. En renoveringschans med perfekt bas för att skapa ett drömboende.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:10 rum och kök, varav 6-7 sovrum. Boarea:266 kvm
Areauppgifter enligt uppmätning.
Biarea:65 kvm Tomtareal:1 841 kvm

Ring gärna 0708-755170 för tidsbokning och enskild visning. Med ett fantastiskt läge, på första parkett invid Framnäsviken och med hela vackra Svalnäsområdet som granne, väntar detta unika boende. En förädlingsmöjlighet med en perfekt bas att utgå från när ni nu har tillfälle att skapa just ert drömboende. Välkommen till denna spännande villa med magiskt läge på södervänd och prisbelönt tomt om 1 841 kvm invid Framnäsviken.

Villan har en bedårande utsikt över viken, Värtan samt den fantastiska tomten där den obearbetade höga bergsbranten kontrasterar vackert mot den mer välansade trädgården. Här finns en stor gräsmatta för lek och spel, gott om utrymme för magnifika färgsprakande rabatter samt en generös terrass för grillning och stunder i solen. Huset är uppfört av nuvarande ägare 1975 och erbjuder en för barnfamiljen perfekt planlösning i tilltalande halvetage. Modernisering erfordras av naturliga skäl och denna villa kan efter renovering bli något utöver det vanliga. Spatiös och representativ sällskapsdel där panoramafönstren suddar ut gränsen mellan inne och ute. Öppen spis finns i vardagsrummet. Stort och familjevänligt kök. 6-7 sovrum. Flera våtutrymmen. Dubbelgarage i huset. Friggebod på tomten.

En underbar villa som nu är till salu för första gången sedan byggnadsåret. Här har familjen trivts genom åren och efter att barnen flugit ut, har kvarboende vidare förvaltat boet och fortsatt att njuta av detta samt omgivningarna. Nu är det snart dags för nästa ägare att slå ned sina bopålar och göra samma härliga resa som föregående ägare. Besök gärna google maps, Svalnäsvägen 11, för en förhandsvisning av trädgården i sommarskrud.

Områdesbeskrivning:

Ett attraktivt läge i Djursholm med bekväm närhet till det mesta. På en lugn promenad via Djursholms Slott nås omtyckta Djursholms Torg som sjuder av liv och erbjuder små restauranger, butiker samt service. För ett större utbud tar ni er vidare till Mörby Centrum. Fritidsmöjligheterna är kort uttryckt oändliga. Här finns välskötta anläggningar såsom Djursholms IP, Djursholms Tennisklubb, Djursholms Ridklubb och Stocksunds Ishall. För friluftsliv finns även Altorpsskogen med eljusspår och ett flertal löp- och skidspår, Djursholms Golfklubb samt Djursholms Segelklubb. Fina badmöjligheter finns vid Strandvägen och Värtan, där en vacker oas med en anlagd strand och klippor väntar. Ösbysjön en bit bort är ett fint alternativ. Här bor ni nära förskolor och skolor såsom Vasaskolan (0-6), Samskolan (7-9), Viktor Rydbergs Gymnasium samt Danderyds Gymnasium. Kommunikationerna är mycket goda med buss 601 till Mörby Centrums t-banestation. Roslagsbanans tåg, som stannar till vid Altorp, tar er in till Östra Station.


Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 - 2,5 plan i halvetage
Byggnadsår:
1975
Mark:
Platsgjuten betong
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Hårdbränt fasadtegel från Slottsmöllan + träpanel
Takbeklädnad:
Plåt
Plåtarbete:
Koppar och galv plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el
Övrigt:
Fastigheten är besiktigad, uppmätt, energideklarerad och radonmätt. Se sep protokoll
Renoveringar
Huset är bevarat enligt originalritningar och aldrig ombyggt under åren.
Nytt yttertak i plåt 1995.
Bastu byggd i garagets förrådsdel 1996. Duschmöjlighet i intilliggande tvättstuga.
Flertalet fönster bytta till isolerglas 2007.
Markiser monterade 2008.
Fasadens trädetaljer mot gata och terrass målade 2012 samt 2013.
Larm installerat 2014.
Parkering asfalterad 2015.
Fiber indraget 2015.
Nytt staket mot vägen 2017.
Nya fönster på vinden installerade 2019.
Robotgräsklippare införskaffad 2019.
Ny varmvattenberedare 2020.
Vitvaror i köket utbytta löpande.
Tomten
En fantastisk trädgårds- och naturtomt (se gärna google maps Svalnäsvägen 11) för en bild av hur det ser ut sommartid. Ägaren fick 2005 Djursholms Villaägareförenings Trädgårdspris. Svagt sluttande trädgård med fina gräsytor och en vacker flora, värd ett eget kapitel. Invid huset på dess baksida, finns en fristående friggebod. Uteplats En stor södervänd terrass, med plattor av natursten, på husets långsida mot Framnäsviken.
Övriga utrymmen
Fristående friggebod. Uppförd 1989.
Bilplats
Varmgarage för 2 bilar i huset samt parkering för flera bilar invid huset
TV och bredband
TV:
Öppen fiber via Telia
Internet:
Öppen fiber
Anders Tjärnvall
Ansvarig mäklare
Anders Tjärnvall
anders@vincent.se
0708-755 170

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen