Till salu

Danderyd - Nora
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skogsviksvägen 32

På mycket solig södervänd och stor tomt ligger denna charmiga villa. Eftertraktat bostadsläge i Nora Trädgårdsstad. Generös byggrätt. Låga driftskost.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:192 kvm
Areauppgifter enligt uppmätning.
Biarea:43 kvm Tomtareal:1 501 kvm

Välkommen till Skogsviksvägen 32 och denna perfekta familjevilla i eftertraktade kvarter. Villan är lagom stor och utmärkt som t.ex. ett första villaboende. Vill man expandera och bygga till finns goda sådana möjligheter då detaljplanen medger 1/5-dels byggyta av tomtarealen. Nuvarande ägare byggde till åt norr år 2000, då mastersuite och allrum i markplan tillkom.

Vattenburen golvvärme i stora delar av huset ger högsta komfort. Bergvärmepump och väl fungerande isolering leder till mycket god driftsekonomi.

Men den främsta fördelen med denna fastighet är ändå den stora och plana tomten fri från insyn samt med äkta parkkvalitéer. Här finner vi förutom sol hela dagen och flertalet uteplatser, en vänlig grönskas rika dräkt. Ingalill, som trimmar gräsmattan, ingår i köpet så att du bekvämt kan luta dig tillbaka och se på när någon annan jobbar.

Uppvuxna villakvarter och en genuin villaidyll med mestadels äldre villabebyggelse på större tomter. Bostadsläget är mycket attraktivt och eftertraktat. Med omedelbar närhet till flera förskolor och nära gångavstånd till populära Baldersskolan (årskurs f-3). Några minuters promenad till Edsvikens vatten med sköna omgivningar bl.a. med strandpromenad. Lokalbussen tar dig på några minuter till Mörby C. och för ev. vidare transport med tunnelbanan.

Rumsbeskrivning

Entréplan
Stor välkomnade entréhall med högt i tak och härlig rymd. Kläd- och kappförvaring. Hallen ligger i den tillbyggda delen av huset, en halv trappa upp leder till master bedroom med fransk balkong, badrum ensuite och gott om garderober. En halv trappa ned från hallen ligger vardagsrummet med utgång till trädgården.

Från hallen når man även den ursprungliga delen av villan. Direkt till höger ligger det före detta köket som idag fungerar som TV-rum, men som lika bra kan disponeras som sovrum. Rakt fram ligger det stora köket som renoverades 2012.

Köket är sobert modernt med vita släta skåpluckor, snygg backsplash i mörkgrå sten och med svarta bänkskivor. Vitvaror i rostfritt från Huskvarna. Mobil köks-ö är vänd mot matplatsen som ger en god kontakt med övriga familjen vid matlagning. I köket ligger ett härligt ekparkettgolv. Här finns också en stor öppen spis som sprider värme och atmosfär.

Från köket leder dubbeldörrar ut mot det inglasade uterummet som skapades 2016. Sommartid tjänstgör denna inbjudande plats som ett extra vardagsrum med skjutdörrar i tre väderstreck som släpper in den lätta sommarbrisen. Vintertid möjliggör samma skjutdörrar vinterträdgårdens funktion genom att stänga ute snö, regn och rusk. Här finns också golvvärmeslingor som ytterligare ökar användningsmöjligheten.

Vidare i detta plan finns ytterligare tre bra sovrum. Dessa disponeras idag som bibliotek/barnbarnskammare, gästrum och kontor. De två rummen närmast köket har fönster mot framsidan och kontoret har fönster på kortsidan av ursprungliga delen mot öster.

Slutligen finner vi ett badrum som renoverades i samband med utbyggnaden 2000. Badrummet har vita kakelplattor på väggarna med en blå dekor-rand, och på golvet ligger vitt klinkergolv. Här finns dusch, wc och handfat samt möjlighet att sätta in ett badkar då blandaren sitter kvar på väggen. Den som föredrar ett bubbelbadkar har möjlighet att installera ett sådant då även el är framdraget till platsen. Utrymmet har elektrisk golvvärme för hög komfort och torkförmåga även under icke eldningssäsong.

Källarplan
Trappan från övervåningen landar i den nedre hall som utgör navet i källarvåningen. Här finns dörrar till matkällaren, allrummet och pannrummet med tvättstugan. Matkällaren har sten-klinkergolv och håller sval temperatur året runt. Här förvaras med fördel trädgårdens rika äppelskörd, men också konserver eller sedvanliga förrådsartiklar. I utrymmet finns centraldammsugarens huvudenhet placerad.

Allrummet är trevligt och kan disponeras antingen som tonåringarnas häng, småbarnens lekrum eller som hemmagym. Intill allrummet mot groventrén finns en bastu som trots sin ålder känns som ny och knappt använd. Bredvid bastun ligger badrummet i källarplan med duschkabin, wc och kommod.

Groventrén som byggdes 2017 har sedan dess blivit familjens huvudsakliga ingång i huset. Källardörren är placerad på den västra kortsidan av huset i direkt anslutning till den grusade uppfarten. Groventrén har stenklinker på golvet och målade vita väggar.

Från den nedre hallen nås slutligen pannrummet med goda förrådsutrymmen, bergvärmepump och passage till tvättstugan. Tvättstugan renoverades i samband med groventrén år 2017 och känns modern. Tvättmaskin från Bosch.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan i souterräng
Byggnadsår:
1946 tillbyggt 2000
Grund:
Betongsula samt betongplatta på mark m
Stomme:
Leca, Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Plåtisol
Fönster:
2-glasfönster med kopplad båge
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Övrigt:
Centraldammsugare
Renoveringar
199X Bastu och duschrum i källarplan
1999 Bergvärme
2000 Utbyggnad mot norr, badrum entréplan
2011 Kök
2016 Uterum
2017 Ny värmepump, Renovering tvättstuga, groventré, Byte av tak ursprungliga delen
2018 Installation vattenfelsbrytare
2020 Avloppsrör relinade från huset ut till gatan
Tomten
Tomten mäter ca 1500 kvm och är plan och välplanerad. Mot gatan och grannarna står täta avenbokhäckar som skänker insynsskydd. Mellan huset och gatan finns två äppelträd, en uteplats med kvällssol och alla möjligheter till trygg lek, bus och spel. Bra kurragömma ställen finns i någon av de många syrenbuskarna som blommar i början av sommaren.

Mellan huset och grannen mot norr har trädgården en karaktär av fruktträdslund, med äppel- och päronträd. Här finns också rabarber så att det räcker och blir över till alla pajer som behövs när vänner och bekanta vill komma på besök i er trevliga oas i Nora Trädgårdsstad. I nordväst ligger förrådsbyggnaden samt Ingalills laddstation.

Uppfarten är lång, grusad och har plats att parkera ett flertal bilar.
Övriga utrymmen
Förrådsbyggnad
TV och bredband
TV:
Tv via fiberanslutning
Internet:
Fiber
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen