Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skogsviksvägen 60

Familjevilla med ett utmärkt lugnt och sjönära bostadsläge. Med lite ny kärlek blir detta ett härligt drömboende.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:170 kvm Biarea:23 kvm Tomtareal:856 kvm

Med eftertraktat sjönära bostadsläge endast 200 meter från Edsvikens glittrande vatten och med sjöglimt, ligger denna rymliga 1,5 plans villa uppförd 1970. Nuvarande och enda ägarna har bott i huset i 50 år, sedan huset var nybyggt och huset säljs nu för första gången. Här har familjen stormtrivts, barn har fötts och fostrats och sedan länge flugit ut och nu med ålderns rätt är det nu dags att bryta upp och tillfälle för en ny familj att slå ner sina bopålar här och låta en ny trivsam era starta.

Huset är i gott grundskick och en del stora kostsamma punktrenoveringar har gjorts som t.ex. omläggning av yttertaket till plåt, nytt badrum, nytt duschrum med bastu, kök m.m., men det återstår en del moderniseringar/renoveringar av t.ex. ytskikt att ta sig an, för att detta ska bli ett modernt och trivsamt boende med hög boendestandard.

Härliga omgivningar som bl.a. milslånga strandpromenader, sol och bad i Edsviken. För den båtintresserade ligger huset granne med Skogsviks Båtklubb och småbåtshamn. Vintertid åks det långfärdsskridskor på plogad slinga på Edsviken. Nära gångavstånd till populära Baldersskolan (årskurs 0-3) och flertalet förskolor på gångavstånd. Även bekvämt avstånd till mellan- och höstadieskola samt gymnasium. 100 meter till lokalbussen som går till Mörby C. och mot Djursholm.

RUMSBESKRIVNING

Välkomnande rymlig hall med kappavhängning i garderobsrad av teak. Sidoljus från entrépartiet. Del av murstocken syns i hallen i dekorativ rödtegel. Vacker svängd trappa i hallen leder upp till övervåningen. Marmorgolv i hallen. Angränsande gästtoalett.

Från hallen genom glasade dubbeldörrar kommer man till stort generöst vardagsrum med stora fönsterpartier både mot söder och väster. Pampig öppen spis i rödtegel och med insatskassett. Från vardagsrummet leder altandörr ut till ett mysigt inglasat uterum ca 22 kvm. Trivsam plats för grillen och utemiddagarna. Här njuter man av vårens först solstrålar och höstens sena dito och därmed förlänger hela utesäsongen.

I fil med vardagsrummet ligger ett TV-rum/bibliotek alt. matsal. Fina ekparkettgolv i både vardagsrummet och TV-rummet.

Arbetskök med gott om köksförvaring i skåp och lådor samt bra med bänkytor. Köket renoverades för ca 5 år sedan. Vitvaror utbytta. Utanför köket ligger ett matrum som nås direkt från hallen men även från vardagsrummet. Matrummet har ekparkettgolv.

Ett sovrum/gästrum med garderobsrad direkt till höger från entréhallen.

Stor tvättstuga med bra utrymmen för klädvård. Groventré i tvättstugan ut mot husets baksida och trädgården. I anslutning till tvättstugan finns nyrenoverad dusch och bastu.

ÖVRE PLAN

Övre hall med ljusinsläpp från trapphusets takfönster. Fyra bra stora sovrum. Garderobsrader i två av sovrummen och singelgarderob i ett. Från två av sovrummen kommer man ut till soliga södervända balkongen. Från balkongen har man sjöblick mot Edsviken. Stort förråd med möjlig klädförvaring.

Nyrenoverat sobert helkaklat badrum. Takkupa i badrummet med dubbla fönster. Kalkstensplattor på vägg och golv. Kommod med dubbla tvättställ och förvaring under. Badkar/dusch. Toalett och bidé. Golvvärme i badrummet.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan
Byggnadsår:
1970
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Vit kalksandsten, delvis träpanel
Takbeklädnad:
Plåt (nylagt 2017)
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el
Tomten
Plan barnvänlig tomt med lekytor. Stor pampig och vacker "Sparbanks-ek" mot gatan. Uteplats Mysigt uterum ca 22 kvm, som både tidigarelägger våren och senarelägger hösten
Bilplats
Separat garagebyggnad med förråd. Plats för flera bilar på infarten
TV och bredband
Internet:
Villafiber indraget
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen