Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg

Karlsrovägen 22 Danderyd - Berga


För den stora familjen med önskemål om stora härliga utrymmen. Gedigen 60-talsvilla. Lugnt bostadsläge nära Mörby C. Poolvilla.
Typ: Friliggande villa
Rum: 10 rum och kök, varav 5-6 sovrum
Boarea: 225 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
Biarea: 179 kvm
Tomtareal: 974 kvm
Pris: 15 800 000 kr
Per Lundman

Per Lundman

Ansvarig mäklare

Bilder


Planritning


Entréplan

Övre Plan

Källarplan

Karta


Beskrivning


Välbyggd och rymlig 60-talsvilla med en totalyta om dryga 400 kvm. Villor från denna tiden kännetecknas av kvalitet och generösa ytor, många rumsenheter och väl tilltagna storlekar på rummen och Karlsrovägen 22 är inget undantag. Här ges plats för den stora familjen och till fest och högtider sväljer huset många gäster med alla fina sociala ytor både inne och ute vid poolside, när vädret tillåter. Ordentliga ljusinsläpp tillsammans med originaldetaljer skapar en trevlig och inbjudande inomhusmiljö. Stora delar av källarplanet är inrett så den upplevda boytan är ca 350 kvm.

Poolområdet ligger soligt i söder och är en ljuvlig oas helt insynsskyddat och omgärdat av praktfull grönska. Här solar och badar du helt ostört. I anslutning till poolområdet ligger en trevlig pergola med bardel och detta är den naturliga grillplatsen för utemåltiderna eller för t.ex. kräftskivan.

Mycket bra och centralt men också lugnt bostadsläge i Berga - där stad och land möts - 500 meter eller ca 5 minuters promenad till Mörby centrum med bl.a. tunnelbanan. Från Stockholms city och innerstadspulsen är man inom 20 minuter mitt i villaidyllen och där hus och trädgården är en oas och lugnet infinner sig. Mycket eftertraktade kvarter med genuin villabebyggelse. Närheten till Mörby centrum är mycket bekvämt för både jobbpendlaren och för hemmamamman eller -pappan med tillgänglighet till både affärs- och serviceutbud och kommunikation.

Villan inrymmer förutom fina sällskapsytor och 5-6 sovrum bl.a. 3 st bad-/duschrum ett i vardera plan, 4 toaletter, bastu, 2 dekorativa murade öppna spisar, dubbelgarage i huset, gillestuga, vinkällare, hobby-/pingisrum, gym, gästrum alt. rum för barnflicka/tonåring eller liknande m.m.

Tomten är en hörntomt och gränsar till ett mindre skogsområde med parklek och ett kul extra tillhåll för barnen att leka i. Nära till skolor och barnomsorg.

RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLAN

Skifferbelagd entrégång och trappa leder fram till den inbjudande entrén. Entrédörr av teak och ljusinsläpp genom sidoglas. Stor luftig entréhall med klinkergolv. Kappavhängning, klädgarderob och gästtoalett i anslutning till hallen. I hallen leder också trappa med dekorativt smidesräcke upp till övre plan. Rakt fram från hallen kommer man in till sällskapsdelen som består av ett stort vardagsrum i vinkel med matsalsdel. Fönsterpartier i tre väderstreck i sällskapsdelen ger fint ljusinsläpp. Pampig murad öppen spis i rödtegel är ett trevligt och mysigt inslag sällskapsdelen, speciellt vid eldning under kulna höst-/vinterdagar. Ett välmående infinner sig när man hör brasan spraka och vilar ögonen på elden. från sällskapsdelen leder altandörrar ut åt två håll. Den ena från gaveln ut mot poolside och den södervända delen av trädgården och en annan altandörr leder ut mot skyddad uteplats under tak.

Stort kök med matplats. Generösa arbetsytor och mycket gott om förvaring i skåp och lådor. Moderna vitvaror regelbundet förnyade. Köket är 2-delat med en u-formad arbetsdel och en stor matplatsdel. Köket nås från hallen och har bra kontakt med sällskapsdelen och matsalen.

Passage leder till två sovrum och badrum. Båda sovrummen har klädförvaring med hela garderobsväggar, det ena med spegelskjutdörrar. Helkaklat sobert badrum (renoverat 2010) med bubbelbadkar med stådusch, kommod med dubbla tvättfat med förvaring under, spegelskåp, handdukstork och toalett.

Från passagen genom sluss når man dubbelgaraget i huset.

ÖVRE PLAN

Rymlig hall med plats för TV-hörna. Utgång till balkong från hallen. Tre bra sovrum i detta plan, ett större det naturliga föräldrasovrummet. Alla sovrummen har klädförvaring i garderober.
Helkaklat nyrenoverat duschrum (2010). Kommod med tvättfat/förvaring, spegelskåp, duschhörna med vikväggar. Separat toalett.

KÄLLARE

Stor rymlig källare med fantastiska möjligheter. Här finns trevlig gillestuga idag inrett som bibliotek och TV-rum. I gillestugan finns även här en murad öppen spis i rödtegel. Öppna spisen ger en extra trivselkänsla.
Hobbyrum för t.ex. pingis eller innebandy. Gym. Gästrum. Härliga utrymmen där bara fantasin sätter gränser för hur man vill disponera dessa.

Gästrummet kan förutom gästrum även brukas för t.ex. barnflicka, tonårsrum eller som uthyrningsrum. Källarentré/groventré ligger i nära anslutning till gästrummet.

Nyrenoverat (2015) helkaklat duschrum med bastu och separat toalett likaså nyrenoverat. Stor tvättstuga med bra arbetsytor för klädvård.

Pannrum med bergvärmepump från 2004 installerad med separat varmvattenberedare. Oljepannan finns kvar som back-up och spetsvärme.. Innanför pannrummet finns ett utrymme med oljecisternen och utrustning för poolen.

Under garaget finns ett stort outgrävt utrymme perfekt för förvaring som nås från groventrén. Här har man också inrett en charmig vinkällare med svalt rätt temperatur.


CMVILLA54GQH5IS2UJGTQA5{tuid}

Byggnadssätt


Byggnadstyp: 1,5 plan med källare
Byggnadsår: 1967
Grund: Betongplatta
Stomme: Lättbetong
Fasad: Målad tegel
Takbeklädnad: Betongpannor (omlagt 1997)
Plåtarbete: Koppar
Fönster: 2-glas kopplade och 3-glas energiglas
Ventilation: Mekanisk till-/frånluft med återvinning FTX (2020)
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem: Bergvärme

Tomten


Lummig hörntomt med en blandning av blomsterprakt och prydnadsbuskar och träd. Plana gräsmatteytor för lek och spel. Poolområde helt insynsskyddat bakom både murar, plank men framförallt tät fin grönska.

Uteplats


Den mest utnyttjade uteplatsen är kring poolområdet där det finns uteplats både i fria och i pergolan under skyddande tak. Det finns ytterligare en uteplats under skärmtak med utgång från vardagsrummet. Balkong från övre planet.

Bilplats


Dubbelgarage i huset med även bra förvaringsytor. Högt i tak. Framför garaget på uppfarten finns anlagd uppställningsplats för 2 bilar.

TV och bredband


Internet: Villafiber installerat

Driftskostnad


Uppvärmning: 21 000 kr
Försäkring: 10 000 kr
Vatten/avlopp: 6 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 500 kr
Hushållsel: 8 000 kr
Summa: 48 000 kr/år

Taxeringsvärde


Taxeringsvärde: 8 326 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1967)
Byggnadsvärde: 4 050 000 kr
Markvärde: 4 276 000 kr
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Energideklaration


Status: Utförd
Datum: 2021-04-13
Prestanda: 58 kWh/m² år
Energiklass: D

Servitut/ planbestämmelser


Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Ledning
Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Intresseanmälan


Läs mer

Senaste bostadsobjekten