Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg
Budgivning pågår
9 650 000 kr

Sjöbergsvägen 9 Danderyd - Sätra Äng


Trivsamt gavelkedjehus i gott skick. Bra yteffektiv o. väldisponerad planlösning och "större än du tror". Trevliga sjönära omgivningar invid Edsviken
Typ: Kedjehus
Rum: 7 rum och kök, varav 3-4 sovrum
Boarea: 121 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea: 68 kvm
Tomtareal: 438 kvm
Pris: 8 950 000 kr
Per Lundman

Per Lundman

Ansvarig mäklare

Bilder


Planritning


Karta


Beskrivning


Välkommen till ett trivsamt gavelkedjehus i mycket gott skick och med sjönära och eftertraktat läge vid Sätra Ängar och Edsviken.
Gediget 50-tal som kännetecknas av kvalitet med hög materialstandard från tiden t.ex. stenmaterial i väggar och stomme, kärnvirke i fönster m.m.

Väldisponerat och yteffektivt, bl.a. med en bra och rymlig inredd källare med allrum/hobbyrum och ett extra sovrum gästrum/tonårsrum ger känslan av att det är "större än vad man tror" och en upplevd boyta om ca 150 kvm.
Fin plan och barnvänlig hörntomt med gräsmatteytor. Tomten är insynsskyddad och delvis omgärdad av häckar och baksidan vetter mot allmänning och skogsbacke.

PLANLÖSNING

Entré med skiffergolv (el-golvvärme). En ½-trappa leder upp till entréplanet. Först kommer man till hallen med kappavhängning. Hallen har klinkergolv och i anslutning till hallen finns en gästtoalett. Övriga entréplanet består av ljust rymligt vardagsrum i vinkel, matrum/matsal och kök. Det är en ljus öppen planlösning mellan dessa rumsenheter. Fräscht renoverat och hela sällskapsdelen ger ett mycket hemtrevligt intryck. Vardagsrummet har en öppen spis och från vardagsrummet leder altandörr ut till stora härliga altandäck i olika nivåer med soligt S/V-läge. Glasade spröjsade dubbeldörrar från hallen till vardagsrummet och även mellan vardagsrummet och matrummet om man vill stänga om sig. Köket har stommar/skåpsluckor är från Ballingslöv. Hela sällskapsdelen inkl. köket har fina ekparkettgolv.

Hela trapphuset, ½-trappan, trappan upp till övervåningen och källartrappan är renoverade 2007 med nylagda trappsteg i ekparkett och nya ytskick.

ÖVRE PLAN
Övre hall. Stort föräldrasovrum med fransk balkong. 2 st övriga sovrum ett av dessa har egen klädkammare. Sovrummen och hallen har ekparkettgolv. Rymligt helkaklat badrum med takkupa. Badrummet totalrenoverades 2004.

KÄLLARPLAN
Nedre hall. Stort allrum/gillestuga/hobbyrum, lämpligt tillhåll för t.ex. ungdomar, TV-/biorum. Gästrum/sovrum 4 med 2st källarfönster. Större förrådsrum. Tvättstuga med extra duschkabin. Bergvärmerum/förråd. Matkällare. Mindre förråd under källartrappan. Parkettgolv i hallen och gillestugan och sovrummet samt klinkergolv i tvättstugan och bergvärmerummet.

OMRÅDET

Sjönära beläget invid gröna sköna Sätra ängar och Edsvikens glimrande vatten med strandpromenad och bad-/båtliv. Sätra ängar har vackra gamla karaktäristiska ekar blandat med stora öppna ytor med möjligheter till bollspel/lek eller pick-nick. Föredrar man skog och mark är det ett stenkast till Rinkebyskogen och Rösjöreservatet med bl.a. motionsspår. Bussar tar dig på någon minut till Mörby centrum med bl.a. tunnelbana. Förskola finns inom gångavstånd längre ner på gatan.

CMVILLA55EIB07L4QSIOKR2{tuid}

Byggnadssätt


Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Byggnadsår: 1957
Mark: Betong/betongsten
Grund: Betongplatta / källare
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Lättbetong Siporex
Fasad: Puts och delvis träpanel
Takbeklädnad: Plåttak (nylagt 2009)
Plåtarbete: Behandlad plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem: Bergvärme NIBE (inst. 2003, ny kompressor 2015)

Tomten


Plan barnvänlig hörntomt. Delvis omgärdad och insynsskyddad av prydlig häck. Gränsar mot allmänning och skogsbacke. Tomtarea 438 m² (friköpt).

Uteplats


Stort altandäck i två nivåer med soligt S/V-läge. Den övre delen av altanen har skyddande skärmtak. Utgång till altanen från vardagsrummet.

Bilplats


Garage vidbyggt med huset. Infarten till garaget är belagd med gatsten. Uppställningsplats för för flertalet bilar på infarten och anlagd p-ruta invid.

TV och bredband


TV: Egen parabol och villafiber Internet: Villafiber indraget

Driftskostnad


Uppvärmning: 14 000 kr
Försäkring: 7 000 kr
Vatten/avlopp: 6 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 500 kr
Hushållsel: 8 000 kr
Summa: 38 000 kr/år

Taxeringsvärde


Taxeringsvärde: 5 792 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1957)
Byggnadsvärde: 2 499 000 kr
Markvärde: 3 293 000 kr
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Energideklaration


Status: Utförd
Datum: 2021-05-28
Prestanda: 61 kWh/m² år
Energiklass: D

Servitut/ planbestämmelser


Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar: Förmån: Avtalsservitut: Underhåll Av Anläggningar Mm, 01-IM4-61/9089A.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Underhåll Av Anläggningar Mm
Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Intresseanmälan


Läs mer

Senaste bostadsobjekten