Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg

Granrisvägen 6 Kummelnäs, Saltsjö-Boo


Typ: Friliggande villa
Rum: 9 rum och kök, varav 4-5 sovrum
Boarea: 205 kvm. Areauppgifter enligt uppdragsgivaren.
Biarea: 20 kvm
Tomtareal: 2 557 kvm
Pris: 16 500 000 kr
Magnus Engdahl

Magnus Engdahl

Ansvarig mäklare

Bilder


Planritning


Karta


Beskrivning


Unikt tillfälle! Nu säljs attraktiv sjötomt vid Rörsundsvik. Enastående bostadsläge, egen brygga med segelbåtsdjup och eget vatten.

Villan som är uppförd 1897 är generöst tilltagen med gott om sovrum och ca 205 m² boarea, med bl.a. stora sociala, sammanhängande och representativa ytor som salong och vardagsrum. Stort kök med matplats, 6 st möjliga sovrum, hobbyrum, garage m.m.

Sekelskiftsvillor kännetecknas av kvalitet och gedigenhet med hög materialstandard från tiden, kärnvirke i fönster m.m.

Här har barn fostrats, vuxit upp och flugit ut sedan länge, och det är nu dags för en ny familj att slå ner sina bopålar här och starta ett nytt kapitel i denna villas historia.

Villan har vårdats och underhållits, men med dagens mått upplevs standarden som äldre. Villan har synnerligen goda förutsättningar att förädlas till att bli ett högklassigt familjehem för den moderna familjen, efter en modernisering/renovering och anpassning till dagens normer och trender.

Uppvuxna kvarter som nu byggs ut med kommunalt VA. Under en stor del av året, när båtlivet inte är aktivt har bostaden en kvalitet som består i mycket låga ljudnivåer. Beroende på att bostaden ligger vid en sällan trafikerad återvändsgata, fjärran från större trafikleder. Bostadsläget är mycket attraktivt och eftertraktat. Med omedelbar närhet till flera förskolor och nära gångavstånd till populära Backeboskolan (årskurs F-6).

Chans som sällan återkommer; förädla ditt eget drömhus på attraktiv sluttande sjötomt 20 minuters bilfärd från Stockholm.

Rumsbeskrivning


Entréplan
Välkomnande entréhall med gott om förvaring och kappavhängning, Direkt till vänster, passage till kök och matplats, rakt fram till salongen, till höger gäst-WC/badrum och det fina trapphuset till övre plan. Generellt ligger vattenburen golvvärme i entréplan förutom i salongen där man önskade behålla de vackra furugolvet. Generellt är takhöjden väl tilltagen i hela entréplanet.

Köket som renoverades ca 2000 går i ljusa träfärger och terracotta på golvet. Här finns gott om plats för matberedning och allehanda köksmaskiner samt vedspis. Bland annat en restaurang-diskmaskin för snabb och effektiv disk. Köket mynnar ut i en matplats som har kakelugn och som med lätthet rymmer ett sällskap om 8-10 personer.

Salongen som sitter ihop med den inglasade verandan är rymlig och har stora fönsterpartier med makalös sjöutsikt över Rörsundsviken, Stockholms inlopp och den egna bryggan med segelbåtsdjup. Här finns utgång till altanen som stäcker sig längs med hela sjösidan av huset.

I anslutning till salongen med öppen planlösning ligger ett bibliotek med platsbyggda bokhyllor. Biblioteket har också fönster mot vattnet. Vidare från biblioteket ett allrum/TV-rum med kakelugn och fönster mot gårdsplanen. Husets östra del byggdes till av föregående ägare med en groventré, badrum och ett mindre sovrum.

Övre plan:
Trappan från nedre plan landar i en övre möblerbar hall med trägolv. Rakt fram ovanför trappan finns badrummet i övre plan. Till höger en atelje med stora fönster mot sjön. 180 gr till höger om trappan finns två sovrum. Badrummet renoverades 2000 och har både dusch samt badkar. Från badrummet nås tvättstugan och vidare föräldrasovrummet. Det stora sovrummet har balkong mot väst.

Källare:
Sedvanlig källare som nås via trädgårdsentré under husets veranda. I källaren återfinns husets pannrum/teknikrum med bergvärmepump, centraldammsugare och gott om förvaringsutrymmen. Källaren sträcker sig inte under hela huset utan viss del är att betrakta som krypgrund.

CMVILLA56EQA3INGV63M03D{tuid}

Byggnadssätt


Byggnadstyp: 1 ½ plan med delvis källare
Byggnadsår: 1897
Mark: Stengrund, betong och lecasten
Grund: Stenmurar och betong mot berg/mark, krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Falsad plåt, Tegel
Plåtarbete: Plåt
Fönster: 1+2-glas isolerrutor, 2-glas isolerglas, 2-glas
Ventilation: Självdrag samt mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Kommunalt VA är under exploatering. Kommunal anslutningspunkt är framdragen till servitutsvägens början. Anslutningsavgift kommer att erläggas före tillträdesdag.
Uppvärmningssystem: Bergvärme

Renoveringar


Tillbyggt på 1940-50 talet.
Kök och våtrum från 2000-talet

Tomten


550 kvadratmeter vatten

Fyra äppelträd, bigarråer, svarta & röda vinbär, björnbär, körsbär samt blåa druvor i växthus.

Uteplats


Stor altan (3x9m) med utsikt mot vattnet

Övriga utrymmen


Fristående delvis isolerad garagebyggnad inredd som verkstad samt i förlängningen oisolerad Friggebod.

Liten isolerad stuga 4,1 x 2,3 m med indraget el, VA, radiatorvärme och sjöutsikt.

Växthus.

Bilplats


Fristående garagebyggnad.

Gårdsplan framför huset med plats för flertalet bilar.

TV och bredband


Internet: Fiber ej indraget men finns i området

Driftskostnad


Uppvärmning: 15 400 kr
Försäkring: 6 800 kr
Vatten/avlopp: 8 000 kr
Renhållning: 2 100 kr
Hushållsel: 6 400 kr
Samfällighet: 8 200 kr
Summa: 46 900 kr/år

Taxeringsvärde


Taxeringsvärde: 9 030 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1929)
Byggnadsvärde: 2 630 000 kr
Markvärde: 6 400 000 kr
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser


Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar: Förmån: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-44/6722.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-BOO-600.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Avloppsledning
Planbestämmelser: Detaljplan Ändring Av Dp

Intresseanmälan


Läs mer

Senaste bostadsobjekten